Ivana Pirizović je inspiracija kada je u pitanju štošta, a to uključuje sve od mode i fotografije pa do beauty segmenta. Ako nam ne vjerujete, samo pregledajte njen Instagram, vjerujemo da ćete se zadržati i brže-bolje kliknuti follow

Budući da smo jedni od onih koji sa zanimanjem već prate njen profil, posebno nas je zaintrigirao njen pristup ljepoti, zdravlju i kozmetici. Odlučili smo iskoristiti priliku i bolje upoznati njene beauty navike te saznati sve tajne njenog njegovanog au naturel izgleda. Evo što nam je otkrila!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IP (@ivana.pirizovich)

Tko je ukratko Ivana?

Ivana je prije svega veliki hedonist, zaljubljenik u život i sve lijepo što nam on pruža. Lijepo uključuje i njegu i ljubav prema sebi i malim stvarima koje život znače.

Je li se i na koji način s godinama mijenjao tvoj odnos prema kozmetici i njegovanju lica i tijela?

Apsolutno, kao i u svim segmentima života, s iskustvom sam spontano svoj fokus s kvantitete prebacila na kvalitetu. Tako da je primjerice moja prijašnja rutina od jedno 45 koraka (haha, šalim se), zamijenjena pojednostavljenom, kvalitetnijom njegom s puno manje koraka. Sada je fokus na održavanju hidrolipidne barijere, pa kod mene skincare rutina zvuči ovako – hidratacija, hidratacija, hidratacija.

ivana pirizović

Kako izgleda tvoja jutarnja rutina?

Moja jutarnja rutina započinje kratkom masažom lica mlijekom, a nastavlja se umivanjem hladnom vodom. Nakon toga nanosim serum i hidratantnu kremu. I obavezno SPF. I ljeti i zimi!

A večernja?

Kod večernje rutine mi je najbitnije da jako dobro očistim kožu, pa se tome detaljno posvećujem. Ukoliko sam taj dan imala neko snimanje i samim time tešku šminku, obavezno napravim double cleanse kako bih bila sigurna da sam cijeli dan skinula s lica. Nakon toga slijede toner, okoloočna krema, serum i hidratantna krema. Dva do tri puta tjedno lice počastim i maskom i posvetim mu dodatnu pažnju.

ivana pirizović

Koji je tvoj holy grail skincare proizvod?

Apsolutno Biologique Recherche Lotion P50, koji je, otkako sam ga otkrila i postepeno uvodila u svoju rutinu, u potpunosti promijenio moju kožu. Izbalansirao ju je, smirio i doveo u red i zapravo sam zahvaljujući njemu uspjela svoj skincare reducirati samo na par proizvoda.

Koja je, prema tvom iskustvu, najveća zabluda kada je u pitanju skincare?

Ima ih puno koje bih htjela navesti, ali navest ću jednu koja je fokusna točka mog života – HRANA! Zabluda je da ono što jedeš ne utječe na izgled tvoje kože. Ja sam apsolutni pristaša toga da si ono što jedeš, kao što je i tvoja koža. Jako je bitno voditi izbalansiranu prehranu, unositi puno povrća i piti barem 2 litre vode svakodnevno.

ivana pirizović

Najbolji beauty savjet koji si dobila?

Zamijeni ručnik jednokratnim kozmetičkim maramicama. Apsolutni game changer.

Kako brineš o svojoj kosi i imaš li neki super trik za njegu ili stiliziranje?

Imam prirodno kovrčavu, suhu i tvrdoglavu kosu, pa uvijek prije pranja napravim tretman uljem kako bih ju nahranila. Također, uvijek koristim sprej za zaštitu od topline i pokušavam ne prati kosu više od 2 puta tjedno.

ivana pirizović

Tvoji beauty uzori su…?

Nemam neke određene beauty uzore, ali me fasciniraju njegovane žene koje cijeli svoj zivot religiozno i kontinuirano njeguju sebe i svoju kožu. Pravi primjer toga je po meni Meryl Streep, koja izgleda tako predivno, njegovano i hidratizirano.

Bez kojeg proizvoda iz područja dekorativne kozmetike ne možeš – maskara, korektor, ruž?

Kad je u pitanju dekorativna kozmetika, ono što religiozno koristim svaki dan je nekakav multistick koji koristim kao ruž i rumenilo, a osim na usne i obraze, malo ga nanesem i na sredinu nosa. Tu je i gel za obrve, koje mi uvijek moraju biti uredne i začešljane. Bez maskare mogu živjeti jer sam zapravo jako lijena skidati ju na kraju dana, ali zato volim jednom u par mjeseci napraviti eyelash lift koji mi lijepo podigne trepavice pa onda niti nemam potrebe za maskarom. Korektor mi je puno draži proizvod od pudera jer njime pokrijem neke sitnice koje me taj dan smetaju, a ostatku kože dozvolim da diše.

I za kraj, za tebe je ljepota…?

Za mene je ljepota samouvjerena žena koja svoju sreću isijava inside-out. Za mene je ljepota briga o sebi, o svojoj dobrobiti, njega tijela i male stvari koje te čine sretnom. Za mene je ljepota posvećenost sebi i svojim potrebama, kao i poznavanje i upoznavanje sebe samoga.

ivana pirizovic

 

Foto: Instagram Ivana Pirizović