Iako se pojavio nepozvan, Banksyjev postav na Venecijanskom bijenaleu itekako je poslao jasnu poruku o kruzerima i turistima kojima je ovaj grad prenapućen

Ne možete ne voljeti Banksyja, zar ne? Ovaj umjetnik iznova uspijeva privući pažnju, pa je tako učinio isto svojom nedavnom pojavom u Veneciji. Iako ga je potjerala policija, jer se instalirao sa svojim radom bez dozvole, on je uspio poslati vrlo jasnu poruku.

Naime Banksy je izložio nekoliko slika koje su činile jednu veliku, točnije sliku tipičnog kruzera koji ulazi u grad. Prilikom objave videa na Instagramu objavio je da mu nije jasno kako nikad nije bio pozvan da sudjeluje na jednom od najvećih i napoznatijih umjetničkih događanja na svijetu. Netko mu je u komentar duhovito napisao kako možda ne znaju na koju adresu poslati pozivnicu.

Samo dan kasnije objavio je još jednu fotografiju svog djela u Veneciji. Naime, nacrtao je mural malog imigranta u pojasu za spašavanje kako drži baklju koja gori u ružičastoj boji. Tema migranata i izbjeglica Banksyju nije strana, tako je primjerice 2015. godine nacrtao mural Steve Jobbsa na izbjegličkom kampu u Francuskoj.

Uglavnom Bijenale u Veneciji traje još dugo, veselimo se vidjeti hoće li se Banksy ukazati još u kojem dijelu grada.

Foto: Instagram @banksy