Ako postoji jedan prehrambeni fenomen koji je obilježio posljednjih deset godina, to je bez sumnje avokado. Ova kremasta zelena supernamirnica preuzela je društvene mreže, doručke, bruncheve i menije diljem svijeta, i to najčešće u obliku avokado tosta. Jednostavan, fotogeničan, ukusan, ali i “zdrav”: avokado tost odavno je postao sinonim za urban, moderan stil prehrane

U Zagrebu, jedna od adresa koje su popularizirale ovu deliciju svakako je Melt, lokal poznat po raskošnim brunch tanjurima, ali i domaćem sladoledu. Njihova verzija avokado tosta: hrskavi kruh, savršeno zreo avokado, začini, pokoji dodatak poput poširanog jaja ili fetice dimljenog lososa stekao je gotovo kultni status među ljubiteljima dobrog doručka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melt (@melt_zagreb)

A sada je Melt odlučio napraviti korak dalje i spojiti svoje dvije najjače strane: sladoled i avokado. Rezultat? Avokado gelato, s hrskavim notama vlasca. Neobičan spoj, ali itekako intrigantan; sladoledna verzija kultnog tosta definitivno izaziva znatiželju, a dostupna je na njihovoj novoj lokaciji u Dalmatinskoj ulici, gdje Melt, osim klasičnih sladoleda, sada nudi i after work koncept s bruschettama, platama sa sirevima i voćem te čašom organskog vina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melt (@melt_zagreb)

Za sve koji vole istraživati nove okuse, ili su naprosto zaljubljeni u avokado, evo razloga više da svratite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melt (@melt_zagreb)