Četvrto izdanje hrvatske modne platforme Atelier ELECTRICITY ove je sezone predstavilo šest brendova koji su kroz tri večeri pokazali svoje aktualne kolekcije. Sjajno je da ovaj modni događaj ponovno okuplja domaće dizajnere i pruža im priliku na jednome mjestu prezentirati svoj rad.

Svojedobno je u Zagrebu postojalo više takvih evenata: Cro-a-porter, Fashion.hr, Fashion week Zagreb godinama su bili središte hrvatskih modnih događanja. Nakon prestanka održavanja spomenutih evenata na domaćoj modnoj sceni  nedostajalo je sličnih manifestacija, pa svakako treba pozdraviti ovu inicijativu.

Atelier ELECTRICITY – što smo vidjeli ove sezone?

Event je otvoren ekskluzivnom revijom modnog dvojca ELFS. Glavna zvijezda večeri bila je “mala crna haljina“ kojoj su Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić podarili novi život, ne mijenjajući ono po čemu je toliko prepoznatljiva – haljina koja spašava svaku situaciju i koju svaka žena mora imati u svom ormaru. Najnovijom kolekcijom za jesen i zimu dominiraju upravo haljine koje utjelovljuju sofisticiranu seksipilnost i drskost, a glavni imperativ cijele revije bila je samouvjerenost. Popularni Elfsi nisu razočarali.

Elfs
Elfs
Elfs

Druge su se večeri predstavila čak četiri dizajnerska imena svojim kolekcijama koje spajaju umjetnost stvaranja autentičnih odjevnih komada i njihov beskonačni potencijal u igri s pokretom. Komadi brenda Jalizé dizajnirani su s ciljem da isprate svakodnevnu ženu, od jutra pa sve do red carpet trenutaka, odnosno 24/7, a žena koju zamišlja dizajnerica Alisa Djimsiti je urbana, sofisticirana i hrabra. Dizajnerica Martina Herak u novoj je pak kolekciji stavila naglasak na voluminoznost, unikatnost krojeva i detalje kojima u svakoj kolekciji pridaje posebnu važnost. Kombinirajući različite materijale, dizajnerica se u  kolekciji zaigrala konstrukcijom, kontrastima, koristeći bijele i crne materijale .

Jalizé
Jalizé
Martina Herak
Martina Herak

Legendarna modna kuća Varteks predstavila je klasiku s modnim pomakom po kojoj je znamo i volimo. Prirodne tkanine vrhunskih sastava i kvalitete, precizno oblikovane forme, pomno odabrani dezeni i strukture osnova su ženske i muške Varteks kolekcije. Boje, krojevi, uzorci, detalji, sastavljaju modni mozaik koji obavija tijelo i šalje poruku: Osjećam se dobro! , poručuju iz Varteksa. Kroz cijelu kolekciju Morane Krklec provlači se pak detalj nezavršenih rubova, koji daje živost, dinamiku u svakom pokretu i poseban potpis. U svakom modelu zadržana je vizija da su dizajn i funkcija u skladu, da komuniciraju i tvore podjednako funkcionalan, ali i estetski zanimljiv odjevni predmet.

Varteks
Varteks
Morana Krklec
Morana Krklec

Zadnji dan Ateliera rezerviran je bio za samostalnu reviju brenda lukA. LukA DISCO kolekcija ispunjena je elementima koji su potpuno izvan okvira standardnog potpisa ovog hrvatskog dizajnera, ali ujedno su prepoznatljivi inventar svake meke noćnog života sedamdesetih i osamdesetih godina. U kolekciji su se, pak, našli autentični Lukini tragovi poput šljokica i perja u kombinaciji s koloritom neonskih boja i motivom morskog psa.

lukA
lukA
lukA

Minimalizam, disko, seksipil, klasika: u tri zanimljiva modna dana ove sezone Atelier Electricitya našlo se ponešto za svačiji modni stil i ukus. Jedva čekamo sljedeće izdanje!

Foto: Zvonimir Ferina