Nisu nam baš blizu, ali dosta je teško izbjeći ovaj studio scrollajući bespućima internetskih stranica posvećenih dizajnu. Svako malo nam zapne za oko prepoznatljiv dizajn koji nas iznova oduševljava, a na kraju uvijek vidimo isti potpis – Superlimão studio

Ovaj brazilski studio postao je prepoznatljiv prema svom potpisu, to jest načinu na koji vide prostor. Pri svakom uređenju paze na to da prostor prije svega treba biti produžetak našeg ponašanja. Točnije, prostor mora biti dizajniran na način da prati naše navike i da se u njemu osjećamo smireno i udobno.

To postižu na način da su im glavne estetske smjernice funkcionalnost, jednostavnost i udobnost. No, s druge strane uvijek se trude biti inovativni oko procesa dizajna i koncepta prostra, uvijek preispitujući postojeće modele uređenja. Kako to izgleda u praksi, pogledajte u nastavku – iz njihovog bogatog opusa izdvojili smo Apartman Itu koji je u vlasništvu arhitektice Lulu Gouveia, partnerice u studiju SuperLimão. Radi se o stanu iz šezdesetih koji je preureređen rušenjem određenih zidova kako bi se dobio otvoreniji i svijetliji prostor.