Ono što se mjesecima nagađalo, konačno je dobilo svoju službenu potvrdu. Apple je na svojoj tradicionalnoj jesenskoj Keynote konferenciji predstavljanja noviteta otkrio iščekivani novi model iPhone uređaja.

Uz iPhone 13, tijekom izlaganja svijetu su otkriveni i drugi novi Apple uređaji, među kojima je ugodno iznenađenje bilo predstavljenje novog iPad modela, a stiže nam i novi Apple Watch, ‘najbolji smartwatch na svijetu’, kako ga je u svom izlaganju opisao Tim Cook, direktor Apple kompanije.

Novi iPhone 13 dolazi u četiri modela

Na tržište nam uskoro stižu četiri nova iPhone 13 modela. Na prvi pogled, novi uređaj ne izgleda značajno drugačije od prošlogodišnjeg modela iPhone 12, no naravno očekivano donosi bolje performanse – jači procesor, dulje trajanje baterije, novi sustav kamera, a po prvi put su predstavljeni i modeli s do 1TB memorije.

Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Uz to, predstavljen je i novi, kinematografski način snimanja videa, koji bi kreatorima trebao omogućiti da im krajnji rezultat izgleda poput filma, a Apple se nada da će upravo zbog toga ova značajka postati vrlo popularna među filmašima.

Pri usporedbi četiriju modela, iPhone 13 i iPhone 13 mini imaju jednak dizajn, a razlika je u veličini ekrana, dok iPhone 13 Pro i Pro Max donose novi ekran, veću i jaču bateriju te novi sustav kamera. Svi modeli će u prodaji biti dostupni od 24. rujna, a raspon cijena kreće se od $799 do $1,099.

Otkriven novi iPad te nova Apple Watch serija

Uz to, predstavljeni su i drugi novi uređaji koje nam je pripremio kalifornijski tehnološki gigant. Tu se posebno istaknulo iznenađenje u obliku novih iPad i iPad mini modela, koji donose novi dizajn i puno bolje značajke u odnosu na prethodnike.

Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 7

Stiže nam i Apple Watch Series 7, s većim i naprednijim Retina zaslonom te novim dizajnom, a otkrivena je i nadogradnja Fitness+ usluge, namijenjene uparivanju s Apple Watch uređajem.

U fokusu i Apple TV sadržaj

Svoju globalnu prezentaciju proizvoda, Apple je iskoristio i kako bi promovirao streaming platformu Apple TV+ i najavio bogati jesenski sadržaj novih serija i filmova, koje su već ranije predstavili publici – među njima su The Morning Show, Finch (s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi), The Problem with John Stewart, The Shrink Next Door…

Tijekom prezentacije su najavljena i ažuriranja operativnih sustava; iOS 15 i iPadOS 15 nam stižu 20. rujna i donose dugoiščekivanu značajku – mogućnost dodavanja ne-Apple korisnika FaceTime pozivu.

“Nama je potrošač u središtu svega što stvaramo i nastavljamo inovirati te dizajnirati najbolje proizvode i usluge, kako bismo obogatili živote ljudi i osnažili ih da svakog dana čine velike stvari”, riječi su kojima je Tim Cook priveo kraju svoje izlaganje, uz naglasak kako su ovi iPhone uređaji najbolji koje je Apple do sada predstavio.

Snimku Keynote eventa i sve detalje o novim uređajima možete pronaći na Apple.com.