U Italiji se Aperol spritz obično poslužuje tijekom aperitiva – talijanske verzije happy houra – kao aperitiv. Pije se uz zabavne, kreativne zalogaje kako biste probudili nepce i pripremili ga za veliki obrok koji će uskoro uslijediti. 

No, što ako vam kažemo da postoji jedinstvena i osvježavajuća varijacija ovog popularnog napitka? Radi se o Aperol Spritz sladoledu, savršenim spojem klasičnog koktela i slatke poslastice koja će zasigurno zadovoljiti sva vaša osjetila.

Ono što nas je još više oduševilo je vrijeme pripreme. Doslovno, recept ima svega tri koraka!

Sastojci:

Aperol

sok od naranče

smrznute jagode

prosecco (ili šampanjac)

led 

kriške naranče i grejpa

Priprema:

Zamrznite Aperol i sok od naranče najmanje 4-6 sati prije pripreme. 

U blenderu pomiješajte smrznuti Aperol, sok od naranče, smrznute jagode, prosecco (ili šampanjac) i led. Miješajte dok ne postane glatko i ne ostanu komadići leda. Obično manje od 30 sekundi. 

Ulijte u svoje omiljene čaše za koktel, ukrasite kriškama naranče i grejpa i najvažnije – uživajte!