Čini se kao da je svaka druga serija koja je izašla ove godine bila o skandalu, bilo stvarnom ili izmišljenom

Djevojka iz Plainvillea, Inventing Anna, WeCrashed, The Dropout – sve ove serije iz 2022. bile su dramatizacije istinitih priča. Naravno, još uvijek ima dosta mjesta za skandalozne drame koje zapravo ne odražavaju stvarni svijet. Jedna od takvih nadolazećih serija je Anatomy of a Scandal, koja je krenula na Netflixu u petak.

Anatomija skandala stigla na Netflix

Anatomija skandala je sudska drama od šest epizoda temeljena na knjizi Sarah Vaughan. Seriju su za Netflix razvili David E. Kelley (Velike male laži, Devet savršenih stranaca) i Melissa James Gibson (Kuća od karata). U njoj glume Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend, Naomi Scott, Josette Simon i Ben Radcliffe.

Ako želite saznati više o radnji Anatomy of a Scandal, možete pročitati sinopsis s Netflixa u nastavku i pogledati trailer:

Psihološki triler i uzbudljiva sudska drama, serija se infiltrira u britansku elitu osobnim i političkim skandalima, gdje istina leži između pravde i privilegija. James i Sophie Whitehouse žive u blaženom i rijetko idealnom svijetu. Ministar u parlamentu, obitelj puna ljubavi kod kuće, Jamesov se život čini bez ograničenja. Sve dok skandalozna tajna iznenada ne izađe na vidjelo. Odvjetnica Kate Woodcroft je na misiji, a njezin tim prijeti narušiti Westminster, brak para  Whitehouseu i njezin osobni kredibilitet ako ne uspije. 

Ako ste u potrazi za brzim bingeanjem ovog vikenda, ova serija bi svakako trebala poslužiti. Svih šest epizoda traje oko 45 minuta, tako da biste lako mogli završiti cijelu seriju za jednu večer. 

Recenzije Anatomy of the Scandal i još skandaloznijih Netflixovih drama

S druge strane, ako tražite sljedeću velikui wow TV dramu, čini se da ćete je morati potražiti negdje drugdje. U recenziji za The Hollywood Reporter,  Angie Han “Anatomiju skandala” nazvala je “nezadovoljavajućom kao jeziv triler ali i kao ozbiljnu dramu”. A čini se da je to konsenzus među kritičarima. Daniel D’Addario iz Varietyja kaže da je “serija toliko ovisna o kaosu da će protratit  priliku da kaže bilo što bitno.” a Laura Martin iz BBC-a smatrala je da je emisija “nenamjerno smiješna”. Čini se da nitko ne misli da je ovo najbolje djelo Davida E. Kelleyja.

Naravno, ne mora svaka televizija biti visoka umjetnost. Ako tražite brzi, zabavni triler koji će vas zaokupiti ovaj vikend, isprobajte Anatomiju skandala. A drugi kriminalistički trileri vrijedni gledanja na Netflixu su Money Heist, Bodyguard i The Sinner. Sinner zapravo nije originalna Netflixova serija, ali prva sezona je nevjerojatno uvjerljiva. Zapravo, to bi mogao biti najbolji posao koji je Jessica Biel napravila.