U sezoni smo krafni, a što kažete da umjesto narudžbe, napravite svoje? Nije tako teško, potrebno je samo malo više vremena i koncentracije. Pogledajte kakve su znali pripremati poznati domaći food profili.
Krafne, to obuzimajuće pecivo koje svakom godinom dobiva nove varijacije. Nekoliko zgrebačkih slastičarni i restorana svakako je nadmašilo naša očekivanja, a sada su isto učinili domaći food blogeri. Neki su posegnuli za klasikom, drugi su se igrali s kombinacijom brašna i punjenja. Ako ste dovoljno znatiželjni, možda vas ovi njihovi recepti nagovore da pokušate napraviti baš svoje, domaće krafne. Evo prijedloga!
Krafne s klasičnim kvascem kod @janjolinka
View this post on Instagram
510 g brašna* (idealno tip 500)
45 g šećera
9 g soli
Korica jednog limuna
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica ruma (moj dodatak; nikako nemojte dodati više od toga jer vam će smjesa biti previše tekuća za količinu brašna koju imate)
120 g vode
150 g jaja (3 jaja srednje veličine)
15 g svježeg kvasca (ili 9 g suhog kvasca)
120 g maslaca sobne temperature
Cijeli recept možete pronaći ovdje: www.janjolinka.com
Krafne od pirovog brašna kod @kriskaipo
View this post on Instagram
Kriška i po donosi nešto zdraviju verziju krafni, s pirovim brašnom, kokosovim brašnom i sojinim mlijeko. Tako da ako ste za nešto zdraviju verziju, možete se nakloniti ovoj verziji i pripremiti si poslasticu koja neće biti takva kalorijska i šećerna bomba, a i dalje će nestati u trenu. Recept potražite na profilu @kriskaipo.
Klasične krafne kod @domacica.sanja
View this post on Instagram
Za nešto tradicionalniji recept zavirite na profil Domaćice Sanje, po ovom receptu krafne vole peći čak i brojne mame. Za 16 krafni trebat će vam:
1 svježi kvasac 40 g
prstohvat šećera
oko 2.5 dcl toplog mlijeka
1 jaje
2 žumanjka
2 žlice šećera
4 žlice ulja
2 žlice ruma ili rakije
1 vanil šećer
500 g mekog brašna
prstohvat soli
limunova korica
1 l ulja (za prženje krafni)
šećer u prahu (za posipanje)
Cijeli recept pronađite ovdje: domacica.com.hr