U sezoni smo krafni, a što kažete da umjesto narudžbe, napravite svoje? Nije tako teško, potrebno je samo malo više vremena i koncentracije. Pogledajte kakve su znali pripremati poznati domaći food profili.

Krafne, to obuzimajuće pecivo koje svakom godinom dobiva nove varijacije. Nekoliko zgrebačkih slastičarni i restorana svakako je nadmašilo naša očekivanja, a sada su isto učinili domaći food blogeri. Neki su posegnuli za klasikom, drugi su se igrali s kombinacijom brašna i punjenja. Ako ste dovoljno znatiželjni, možda vas ovi njihovi recepti nagovore da pokušate napraviti baš svoje, domaće krafne. Evo prijedloga!

Krafne s klasičnim kvascem kod @janjolinka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janja Benic (@janjolinka)

Za ove krafne bit će vam potrebno:

510 g brašna* (idealno tip 500)

45 g šećera

9 g soli

Korica jednog limuna

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žličica ruma (moj dodatak; nikako nemojte dodati više od toga jer vam će smjesa biti previše tekuća za količinu brašna koju imate)

120 g vode

150 g jaja (3 jaja srednje veličine)

15 g svježeg kvasca (ili 9 g suhog kvasca)

120 g maslaca sobne temperature

Cijeli recept možete pronaći ovdje: www.janjolinka.com

Krafne od pirovog brašna kod @kriskaipo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kriška i po (@kriskaipo)

Kriška i po donosi nešto zdraviju verziju krafni, s pirovim brašnom, kokosovim brašnom i sojinim mlijeko. Tako da ako ste za nešto zdraviju verziju, možete se nakloniti ovoj verziji i pripremiti si poslasticu koja neće biti takva kalorijska i šećerna bomba, a i dalje će nestati u trenu. Recept potražite na profilu @kriskaipo.

Klasične krafne kod @domacica.sanja

Za nešto tradicionalniji recept zavirite na profil Domaćice Sanje, po ovom receptu krafne vole peći čak i brojne mame. Za 16 krafni trebat će vam:

1 svježi kvasac 40 g

prstohvat šećera

oko 2.5 dcl toplog mlijeka

1 jaje

2 žumanjka

2 žlice šećera

4 žlice ulja

2 žlice ruma ili rakije

1 vanil šećer

500 g mekog brašna

prstohvat soli

limunova korica

Dodatno:

1 l ulja (za prženje krafni)

šećer u prahu (za posipanje)

Cijeli recept pronađite ovdje: domacica.com.hr