Highlighter je već dugi niz godina neizostavan korak gotovo svake make-up rutine, a posebice one u kojoj je fokus na nešto glamuroznijem looku. Naglašene jagodice suptilnim, a istovremeno vrlo efektnim sjajem, licu daju instantni glow up, stoga je logično zapitati se – zašto mijenjati nešto što provjereno funkcionira?

No, pitate li vizažiste i make-up entuzijaste, lowlighter je još bolji od highlightera. Dakle, za razliku od sedefom ili šljokicama naglašenih jagodica, novi trend sugerira izostanak takvog efekta, odnosno radi se o proizvodima koji u svojem sastavu ne sadrže nikakav sjaj niti šljokice. Ipak, oboje – i highlighteri i lowlighteri – licu daju blistav izgled. Glavni cilj lowlightera je postići suptilan sjaj, kao da ste obasjani nježnim svjetlom, a sve to moguće je pomoću korektora koji neutraliziraju tamne mrlje na koži ili nježnih rumenila koja daju diskretan, prirodno ružičast sjaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Kristina (@jennakristina)

Isto tako, iako je ovaj efekt moguće postići proizvodima koje već sigurno imate u svojoj kolekciji, na tržištu se polako pojavljuju i doslovno lowlighter proizvodi koji kreiraju taj svjež, rumeni izgled i kožu koja izgleda odmorno.

Međutim, iako je lowlighter odlična opcija jer pruža nježan, suptilan izgleda idealan za dnevne prigode, ne možemo reći da bismo u potpunosti izbacili highlighetere iz svoje rutine, već intenzitet proizvoda prilagodili prigodi i estetici koju želimo postići.

Rodial Banana Lowlighter
Danessa Myricks Beauty Yummy Skin Blurring Balm Powder Lowlighter

Foto: Instagram/@kimkardashian, Notino