Roman autorice Colleen Hoover “Reminders of Him” uskoro će se naći na velikim platnima, zahvaljujući Universal Picturesu, koji je osigurao prava na ekranizaciju

Colleen Hoover, čiji je bestseler “It Ends With Us” postao filmski hit s Blake Lively i Justinom Baldonijem, osobno će raditi na scenariju za “Reminders of Him” u suradnji s Lauren Levine. Film je opisan kao “transformativna priča o majčinstvu, oprostu i snazi ljubavi koja može iscijeliti i najranjenija srca.” Radnja prati Kennu Rowan, koja se vraća u rodni grad nakon što je odslužila pet godina zatvora zbog tragične pogreške. U nastojanju da ponovno uspostavi vezu sa svojom kćeri, suočava se s otporom zajednice, ali pronalazi neočekivanog saveznika u vlasniku lokalnog bara, Ledgeru Wardu, koji postaje ključan dio njezina života.

Roman “Reminders of Him” objavljen je 2022. i do sada je prodan u više od 6,5 milijuna primjeraka diljem svijeta te preveden na 45 jezika. Iako glumačka postava još nije otkrivena, očekivanja su visoka s obzirom na popularnost knjige i Hooverinog prethodnog uspjeha na filmskom platnu.

“Presretna sam što surađujem s Universalom na oživljavanju svijeta Kenne Rowan”, rekla je Hoover. “Mnogi čitatelji govore mi kako su se prepoznali u njezinoj priči o preživljavanju tragedije i procesu zacjeljivanja. “Reminders of Him” zauzima posebno mjesto u mom srcu i vjerujem da će Universal učiniti pravdu ovoj priči.”

Hoće li se ponoviti scenarij “It Ends With Us”

Hooverin prvi filmski projekt, “It Ends With Us”, iako je postao globalni hit zaradivši 344 milijuna dolara diljem svijeta, izazvao je i kontroverze zbog načina na koji je film prezentirao osjetljive teme. “It Ends With Us” naišao je na kritike dijela publike i stručnjaka zbog svoje interpretacije nasilja u obitelji, s tvrdnjama da je Hollywood romantizirao problematične aspekte priče. Iako su glavni glumci Blake Lively i Justin Baldoni ostvarili zapažene uloge, film je otvorio raspravu o tome kako se osjetljive teme trebaju prikazivati na velikom platnu, čime je izazvao oprečne reakcije unatoč komercijalnom uspjehu. Osim toga, u medijima su se pojavile informacije o nesuglasicama između Blake Lively i Justina Baldonija, što je dodatno potaknulo rasprave o produkciji. 

S obzirom na sve polemike oko “It Ends With Us”, i sami se pitamo kako će se Universal nositi s ekranizacijom romana “Reminders of Him”, koji također obrađuje teške i emocionalno kompleksne teme poput oprosta, gubitka i osobnog iskupljenja. Hooverina priča o Kenni Rowan, koja pokušava ponovno izgraditi svoj život nakon tragične pogreške, nosi snažnu emotivnu jezgru, zbog čega će biti ključno kako će redatelj i producenti prenijeti tu složenost na veliko platno. Nadamo se dubljem, emotivnijem pristupu koji neće romantizirati bol i tragediju, već će autentično prikazati putovanje glavne junakinje kroz proces oprosta i samospoznaje. Kako je Hoover osobno uključena u scenarij, nadanja su da će film vjernije zadržati ton i poruku knjige, osiguravajući da priča ostane iskrena prema svojim čitateljima, ali i širem filmskom auditoriju.

 

Foto: Instagram @colleenhoover