Iako se potraga za idealnim puderom koji prekriva sve nepravilnosti na koži katkad čini kao borba s vjetrenjačama, na tržištu se ipak mogu pronaći sjajne varijante koje provjereno dobro rade posao!

Premda pružaju visoko prekrivanje i dolaze s nešto jačim formulama, to ne znači da i ovakav tip pudera na koži ne može biti prozračan i dopustiti joj disati – bez osjećaja zategnutosti ili “maske” na licu. Stoga, tražite li puder koji nudi savršeno prekrivanje, ali i njegu kože, ovih pet opcija zasigurno će zadovoljiti vaše potrebe!

NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation oduševit će vas laganom, ali vrlo pigmentiranom teksturom koja drži sjaj pod kontrolom i pruža cjelodnevni mat izgled, prekrivajući sve nesavršenosti bez začepljivanja pora. Isto tako, ovaj puder otporan je na vodu i brisanje te savršen za one koji žele dugotrajan efekt.

NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation

Za one koji traže dugotrajan puder s iznimno visokim prekrivanjem, Estée Lauder Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup traje do 24 sata, pouzdano skriva čak i ožiljke i tetovaže, a na koži ostavlja maksimalno moguće prirodan, mat finiš.

Estée Lauder Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup

Ljubiteljima njege i dobrog prekrivanja u jednom, DIOR Dior Forever Skin Correct pruža mogućnost gradacije pokrivenosti, od lagane do potpune, dok istovremeno hidrira kožu zahvaljujući cvjetnim ekstraktima. Ovaj višenamjenski puder neće prižiti osjećaj “maske”, a traje 24 sata – čak i u ekstremnim uvjetima.

DIOR Dior Forever Skin Correct

Za problematičnu kožu, Clinique Anti-Blemish SolutionsTM Liquid Makeup smanjuje crvenilo i vidljivost pora, pruža srednje prekrivanje s mat efektom te pomaže u sprječavanju nastanka prištića bez iritacije ili isušivanja kože.

Clinique Anti-Blemish SolutionsTM Liquid Makeup

Na kraju, NARS Soft Matte Complete Foundation idealan je za one s normalnom do masnom kožom jer nudi srednju do potpunu pokrivenost s baršunastim mat finišem. Ovaj puder štiti kožu od slobodnih radikala i plavog svjetla, kontrolira lučenje sebuma te ostaje postojan do 16 sati bez oksidacije, ne ulazi u pore i otporan je na znoj i trljanje.

NARS Soft Matte Complete Foundation

Foto: Notino, Instagram/@clairerose