Tražite li proizvod koji istovremeno hidratizira kožu i pruža ujednačen ten, puderi s jačim hidratantnim svojstvima idealan su odabir. Naime, ovi puderi nude sjajnu kombinaciju dobre prekrivne moći i njege – baš što nam treba za nadolazeće jesenske dane.

Hidratantni puderi obogaćeni su sastojcima koji dubinski njeguju kožu, poput hijaluronske kiseline, glicerina ili vitamina E te su posebno formulirani kako bi koži pružili potrebnu razinu vlažnosti. Isto tako, idealan su odabir za suhu i dehidriranu kožu jer će spriječiti perutanje ili nakupljanje proizvoda u linijama lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashlea Penfold (@ashleapenfold)

Isto tako, jedna od glavnih prednosti hidratantnih pudera je njihov prirodan završni sjaj, međutim, to ne znači da odlično ne prekrivaju i nepravilnosti na koži. Isto tako, većina ovih pudera obogaćena je i sa zaštitnim faktorom koji dodatno štiti kožu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bella ❤️‍🔥 (@mrsbella)

Što se tiče nanošenja ovih proizvoda, kako bi maksimalno dobro prianjali, kožu je potrebno pripremiti. Prije svega, na lice nanesite hidratantu kremu ili primer sa sličnim svojstvima, a zatim na lice aplicirajte manju količinu pudera koji ćete utapkati blenderom ili kistom. Naravno, po potrebi pojačajte količinu, sve ovisno o tome želite li jaču ili slabiju prekrivnu moć.

U nastavku smo izdvojili 5 odličnih hidratantnih pudera koji već neko vrijeme slove kao favoriti!

Foto: Instagram/@

YSL Touche Éclat All-In-one Glow Foundation
NARS Light Reflecting Advanced Skincare Foundation
Estée Lauder Double Wear Sheer Long Wear Makeup SPF20
Clinique Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20
Clarins Skin Illusion Foundation SPF 15

isabellath