Iako je Coco Chanel rekla da se prije nego što izađete pogledate u ogledalo i skinete jedan komad (viška) sa sebe, da biste bili chic, novi TikTok trend govori upravo suprotno. Naime, “Pravilo trećeg komada” glasi: dodajte još jedan upečatljiv komad kako biste outfit učinili posebnim.

Treći je komad onaj koji će obilježiti outfit, koji će mu dati osobnost i upečatljivost. Najčešće je najdominantniji komad looka, onaj koji će prvi upasti u oči. Njime šaljete poruku o vašoj modnoj osobnosti i stilu.

Primjerice, ako “klasičnoj” kožnoj jakni i trapericama dodate svilenu maramu (omotanu oko vrata ili oko glave), cijeli outfit postaje poseban i marama mu daje posebnu notu. Šešir ili šilterica, cipele upečatljive boje, prsluk preko košulje i hlača, shvatile ste, “treći” je komad onaj kojim ćete definirati svoj stil i izdvojiti se iz mase.

Zapravo “treći” komad ne mora biti “treći”, naravno da se outfit sastoji od više od dva komada, ali to je jednostavno naziv za pravilo kojim minimalistice mogu unijeti malo šarma u svoje svakodnevne lookove.

Na primjerima street style outfita pokazat ćemo vam konkretne načine na koje možete koristiti ovo modno pravilo… Inspirirajte se za vlastite outfite!

TREĆI KOMAD: PRSLUK podignuo je kombinaciju pastelnih hlača i košulje

Street style

TREĆI KOMAD: CRVENE CIPELE koje su podignule crni prsluk i poslovne hlače

street style

TREĆI KOMAD: BERETKA KOJA DAJE OSOBNOST SIVOM LOOKU

streetstyle

TREĆI KOMAD: MARAMA OKO GLAVE , UZ KOŽNU JAKNU I TRAPERICE

Glumica Taylor Russel

TREĆI KOMAD: ŠILTERICA KOJA DAJE POSEBNU NOTU LEŽERNOM OUTFITU

Street style

 

 

 

Foto: Profimedia