Iako nas aktualni trendovi neprestano stavljaju na kušnju kad je u pitanju shopping, minimalistički pristup s fokusom na promišljeni odabir ključnih komada bolja je opcija od kalupljenja u trendovske okvire.

Stoga, ako još uvijek niste krenuli u jesenski shopping, donosimo nekoliko savjeta kako što jednostavnije kreirati odličnu capsule garderobu koja će otvoriti ideje za mali milijun varijanti outfita!

Obična bijela majica

Klasik među klasicima, obična bijela majica, idealan je komad za prijelazno razdoblje, a ujedno i odabir koji jednako dobro funkcionira u dnevnim, poslovnim i večernjim prigodama. Ovisno o kroju, bijela majica može naglasiti vašu figuru ili pak zanimljivost oversized estetike, a na vama je da odaberete onu idealnu za sebe. Mi predlažemo da nabavite basic, blago oversized model s nešto širim rukavima, a što se tiče materijala – birajte pamuk.

Toteme majica (130 eura)

Prugasta košulja

Kad bismo morali opisati pojam chic, prugasta košulja nameće se kao jedan od najčešćih odgovora. Naime, ovaj komad toliko je nonšalantan da će svaku kombinaciju pretvoriti u onu dostojnu pariških ulica, no da biste to postigli – košulja mora biti oversized. S druge strane, hoće li prugice biti tek jedva vidljive, deblje ili tanje, ostavljamo vama na odabir. Što se tiče stiliziranja, ovaj model košulje možete nositi raskopčano, u čvoru, unutar hlača odnosno suknje, preko haljine… Doslovno kako god poželite.

Mango košulja (39,99 eura)

Baloneri

U šali se zna čuti da su baloneri prvi vjesnici jeseni, a kako novi modeli pristižu na police, jedva čekamo da se temperature malo spuste pa da uskočimo u ove stylish mantile. O baloneru se nema što puno reći osim da se radi o istinskom modnom klasiku koji se lako transformira i prilagođava svakom stilu – bez obzira na to jeste li klasični esteta ili volite nešto otkačeniji dizajn.

COS blejzer (250 eura)

Jednostavne ring naušnice

Ring naušnice odličan su odabir za kreiranje capsule kolekcije jer su jednako efektne tijekom dana i večeri, a koliko će biti upečatljive, ovisi o njihovoj veličini i detaljima. Stoga, da biste imali model koji pristaje na sve, predlažemo da birate modele srednje veličine bez cirkona i sličnih detalja jer tako možete biti sigurni da ste kolekciju upotpunili naušnicama koje vrlo vjerojatno nećete skidati do daljnjega.

Jil Sander naušnice (507 eura)

Haljine s dekolteom

Iako bismo mogli zaključiti da su haljine s nabranim dekolteom aktualan, prolazni trend, zapravo se radi o bezvremenskim modelima koji uvijek izgledaju lijepo jer sažimaju eleganciju, profinjenost i senzualnost. Naravno, da biste dobro balansirali, birajte modele dužeg kroja jer na taj način nećete izgledati napadno, već naprotiv, poput kakve holivudske dive.

Zara haljina (29,95 eura)

Blejzeri

Ima li jeseni bez dobrog blejzera? U kontekstu mode – nema. Bilo da odaberete crni, sivi ili pak modele s uzorcima, nećete pogriješiti, a kad je riječ o krojevima, prilagodite ih građi tijela. Mi smo ljubitelji oversized modela koje nosimo s užim i širim ostatkom kombinacije, ali jednako dobro izgledaju i strukirani modeli koje možete dodatno upotpuniti remenom te naglasiti struk.

Massimo Dutti blejzer (169 eura)

Bordo torba

Bordo nijansa posebno je zavodljiva i profinjena te kombinacijama donosi dašak odvažnosti i old money estetike. Stoga, želite li svoje jesenske lookove obogatiti na taj način, ovom nijansom nećete pogriješiti bez obzira na to koji dizajn torbe odabrali.

Zara torba (29,95 eura)

Tamniji jeans

Traperice u tamnijoj nijansi jednostavno se moraju naći u vašoj jesenskoj garderobi, a u kontekstu capsule filozofije odabira odjeće, odlučite se za model visokog struka koji ide blago u širinu. To je zato što ćete takav model moći nositi u elegantnijim i opuštenim prigodama, a istovremeno zadržati element casual note koju traperice nose.

Saint Laurent traperice (790 eura)

Kaubojke

Kaubojke ne vole svi, ali oni koji ih imaju u kolekciji znaju da u trenu podižu kombinaciju. Iako su specifične, riječ je o bezvremenskom dizajnu koji se uvijek može uklopiti u garderobu te modelirati cijeli stilski smjer. Stoga predlažemo da ove jeseni uložite u kvalitetan model koji ćete nositi dugi niz sezona.

Isabel Marant čizme (790 eura)

Foto: Mytheresa, Zara, Mango, COS, Massimo Dutti, Instagram/@roerich.alena