Nema žene koja se barem jednom tjedno ne susreće s neposlušnom kosom ili pak manjkom volje za kreiranje frizure. Međutim, u tom trenutku bitno je znati nekoliko brzih i praktičnih opcija stiliziranja koje uvijek funkcioniraju.

Vjerujemo da ćete se složiti s nama kad kažemo da je kosa pola, a možda čak i više, dobrog izgleda. S dobrom frizurom osim što izgledamo bolje, tako se i osjećamo, stoga bad hair day više jednostavno nije opcija. Međutim, ako vam je uzmanjkalo ideja i inspiracije što napraviti s kosom u kratkom vremenu, a da pritom izgleda sjajno, napravili smo mini vodič kroz 10 brzinskih frizura koje uspijevaju i najvećim amaterima!

Polurep

Brza i praktična opcija koja je kao stvorena za dane kada nemate vremena, a želite da vaša kosa izgleda dobro. Polurep možete zakačiti kopčom ili gumicom, ovisno koji dojam želite postići, a isto tako, poigrajte se šiškama kako biste frizuri dodali strukturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Escudero (@collagevintage)

Špangice kao detalj

Sjećate se onih dječjih špangica u boji? E pa vrijeme je da ih ponovno pronađete jer je riječ o detaljima s kojima ćete u trenu kreirati jako fora frizuru. Naš prijedlog je da ih pokačite na prednje pramenove, a ostatak kose razbarušite u trendi beach waves stilu!

Niska punđa

Niska punđa frizura je s kojom jednostavno nema pogreške bez obzira na to odlučite li se za messy ili sleek varijantu. Pristaje gotovo svima i brzo je gotova, pogotovo kad “patentirate” svoju tehniku omotavanja kose. Isto tako, punđu možete upotpuniti simpatičnim detaljima u vidu efektnih ukosnica ili gumica.

Zalizani bob

Kosu počešljajte i razdijelite na sredinu te dobro zaližite tako da stoji iz uha. Ovo je jako stylish frizura koja, osim na kratkoj kosi, jednako dobro funkcionira i na dugoj.

Rep s puf detaljima

Napravite klasičan rep, nije bitno je li riječ o visokoj ili niskoj varijanti te na rep postavite nekoliko gumica, a kosu između lagano izvucite kako biste kreirali fora kugle. I to je to, vaša frizura je gotova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Traka za kosu

Traka za kosu saveznik je koji će vašu frizuru uvijek učiniti sjajnom. Sve što morate napraviti jest počešljati kosu ili stilizirati na željeni način te staviti traku. Budući da je ljeto, mi volimo pomalo čupavu, razbarušenu kosu, a traka će u tom slučaju bit idealan odabir za finiširanje boho looka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alix Ashley Earle (@alix_earle)

Punđa s kopčom

Kopče su već neko vrijeme jedan od omiljenih modnih dodatka za kosu, a ujedno i vrlo praktičan. Naime, kosu namotajte u punđu i jednostavno stisnite kopčom te po mogućnosti birajte efekte modele koje će biti ukras vašoj frizuri i ostatku stylinga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All Things Hair (@allthingshairuk)

Klasičan rep

Klasičan rep nikad ne izlazi iz mode, ali ovog ljeta nosimo rep s izvučenim prednjim pramenovima. Ovaj istovremeno ženstven i sportski stil idealan je za sve one dane kada ste u žurbi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izabel Goulart (@izabelgoulart)

Pletenice s mašnom

Poigrajte se sitnim pletenicama i na kraju ih dekorirajte mini mašnama. Ova romantična frizura sjajna je za dnevne i večernje izlaske, a za nešto glamurozniji dojam ispeglajte kosu.

Volumen i tekstura

Najlakša i najbrža frizura ovog ljeta je ona nakon kupanja. Možete li izdržati, nemojte kosu odmah prati i dobit ćete voluminoznu teksturu. Za efektniji dojam, dio kose prebacite na jednu stranu i uživajte u seksi “divljoj” frizuri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariana N’unes (@maanuness)

Foto: Instagram/@lenaperminova