Neki su modni komadi pomalo nepravedno stavljeni na listu “kontroverznih”, tj. onih za koje mnoge od nas odluče da ih nikako ne žele nositi. Crocs sandale, tenisice na petu ili traperice niskog struka neki su od tih “nesretnih” komada, a jedan od njih svakako su i Capri hlače.

Zašto je to tako zapravo niti ne znamo – možda je razlog njihova duljina koju je teže uklopiti u outfit, ili jednostavno retro prizvuk koji već neko vrijeme nije bio aktualan. No pripremite se za njihov veliki povratak ovog proljeća i ljeta!

Bella Hadid u Ferragamo looku

Dizajneri poput Tory Burch, Coperni i Ferragamo uvrstili su ove trendi hlače u svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2024., a u posljednje vrijeme vidjeli smo ih i na fashionisticama poput sestara Hadid, Leandre Medine Cohen ili Gilde Ambrosio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Heinrich Sauceda (@filis_pina)

Kako nositi ovaj trendi model hlača?

Iako možda mislite da pristaju samo mršavicama, capri hlače mogu nositi žene svih građa. Kao zanimljiv kontrast njihovoj uskoj formi, zgodno je gore odjenuti neki oversized komad poput sakoa ili sweatshirta. Stilizirati ih možete na razne načine, jednako se dobro slažu s casual komadima poput tenisica ili espadrila, ili pak s elegantnim salonkama i sandalama.

U trgovine su već stigli prvi modeli capri hlača, naš izbor donosimo u nastavku.

Mango
Rouje
Esprit
Stradivarius
Mos Mosh, Zalando
b.Young, Zalando

 

 

 

 

Foto: Instagram, PR