Uz jedan pogled na njihovu divnu terasu i zamamna jela, poželjeti ćete se odmah teleportirati u Mirlović Zagoru
Negdje na pola puta između Šibenika i Drniša, nalazi se konoba Campanelo zbog koje se definitivno isplati izaći s autoputa i napraviti detour – a pritom naziv ulice, Sučići 6, imenom odmah asocira na glavnog chefa Matu Sučića.
Ovaj mladi i talentirani chef odrastao je upravo u ovome kraju te je otvaranjem restorana htio povezati svoje profesionalno zanimanje s obiteljskim OPG-om koji se bavi uzgojem povrća i i proizvodnjom domaćih proizvoda.
No osim na stoljetnoj obiteljskoj tradiciji, restoran se nastavlja i na gastro priču stare konobe koja je prije bila smještena u ovom prostoru, a svojim nazivom ujedno daje hommage obližnjoj utvrdi Campanel.
Fuzija tradicionalnog i modernog
Gastro filozofija restorana promovira bogatstvo okusa uz raznolikost svakodnevnih jela dalmatinskog seljaka, pri čemu se spajaju moderna i tradicionalna kuhinja. “Svojim gostima želim ponuditi ono autohtono i domaće, svježe ubrano iz vrta tog jutra, ali prezentirano na potpuno moderan način.”
Stoga, za sve one koji prvi puta posjećuju konobu Campanelo, uz tipična dalmatinska jela kao što su “peka”, meso sa ražnja i riba s gradele, chef Sučić posebno izdvaja njihovo autorsko jelo – domaće raviole punjene sa janjetinom servirane u umaku od seljačkog sira, uljem mlade kapulice, kremom od cikle i janjećim jusom.
A kako ne bismo stali samo na tome, za ovaj “nemojte-čitati-na-tašte-tekst”, dodat ćemo i juhu od škampa s mousseom od dimljene orade ili dekonstrukciju hobotnice ispod peke s jusom od hobotnice, njokima od batata i koprive i pepelom od luka, koju bismo rado uparili s čašom pošipa vinarije Testament koji se nalazi na njihovoj vinskoj karti.
A osim što ćete prilikom dolaska u Campanelo “osjetiti miris konobe i vina, pancete i dimljene pečenice” te dobiti aperitiv da još lakše utonete u ovaj čarobni ambijent, chef i njegova obitelj nastoje gostima pružiti posebni doživljaj tako da ih “uvedu” u svako jelo i ispričaju sve što ih zanima o njihovoj pripremi.
Gostovanja poznatih chefova & eventi
Iako u svojoj ponudi imaju Campanelu menu u četiri slijeda (435 kn) i degustacijski jelovnik u tri slijeda (262 kn), ova konoba također organizira i prigodne gastro večeri te gostovanja poznatih chefova pa je tako otvaranje ljetne terase obilježilo gostovanje chefa Melkiora Bašića.
Pritom nam chef Sučić otkriva – “Ostatak ljeta provest ćemo u radu da se posvetimo gostima i donesemo im našu priču na tanjur, a za jesen pripremamo nova gostovanja i zanimljive projekte.”
Vrijedi svakako napomenuti da je njihova atraktivna terasa otvorena za proslave kao što su krštenja, pričesti godišnjice i vjenčanja, ali i evente i poslovne večere. A sudeći po dosadašnjem interesu, mnogi su već prepoznali ovu “gastro priču kao savršeno mjesto za svoj posebni dan.”
Više informacija o konobi te budućim događanjima, kao i kompletni menu te vinsku kartu, pronađite na web stranici konobe Campanelo, ali i na njihovom Facebook ili Instagram profilu.
Vidimo se na terasi!
Foto: Konoba Campanelo (foto: Nino Stojić)