Simbolično 8. ožujka 2022. svijet će čuti za priče 60 najutjecajnijih žena svijeta ispričane u 60 minuta. Sve će prenositi Facebook i svi se mogu uključiti, a iza projekta stoji važna međunarodna zaklada za ženska prava.

Pod imenom World Woman Hour, međunarodna zaklada World Women Foundation predstavit će svoj revolucionarni digitalni program kojim želi inspirirati te potaknuti na promjene u zajednici.  U sat vremena, 60 žena će se predstaviti svojim životnim pričama koje razbijaju stereotipe i očekivanja, koje se bore za bolji svijet i važne su zbog svog aktivizma te promjena koje su već donijele za sebe i okolinu. Ova globalna Zaklada inače djeluje za bolju budućnost žena sa željom da stvori važnu mrežu resursa, zajednice i pristupa za žene diljem svijeta. Kampanja nosi ime #myLEADhER i ideja joj je povezati globalnu zajednicu žena te pronaći iduću generaciju LEADher-ica koje će voditi uspješno gospodarstvo, održivi planet i zdraviji svijet kako bismo ostvarili ciljeve održivog razvoja do 2030. godine. Ovo je ujedno i drugo izdanje projekta World Women Hour, a ove će godine govoriti značajne liderice svjetske klase s visokim postignućima u znanosti, zdravstvu, poslovanju, umjetnosti i medijima…. Između ostalog, moći ćete čuti Lauren Ridloff, glumicu nominiranu za nagradu Tony i prvu gluhonijemu superjunakinju, zatim Ashlan Gorse Cousteau, novinarku i aktivisticu za zaštitu oceana, Christinu Koch, znanstvenicu i NASA astronauticu, Damilolu Ogunbiyi , posebnu predstavnicu glavnog tajnika UN-a za održivu energiju i mnoge druge.

world women hour

Ključna poruka kroz ovu digitalnu seriju jest da živimo u vremenu važnom za osnaživanje žena. Iako su učinjeni veliki koraci k pomicanju prema ravnopravnosti spolova, omogućavajući ženama više nego ikad da ostvare svoj ljudski potencijal, ipak je potrebno učiniti još mnogo više. A situacija je sada posebno hitna“, rekla je Rupa Dash, izvršna direktorica zaklade World Woman Foundation te nastavila: “Uloge žena kao vođa kritične su za naprednu ekonomiju, održiv planet i miran svijet. Znamo da je u konačnici jednakost žena napredak za sve.” U ovih inspirativnih 60 minuta moći će se uključiti svi putem linka, a više saznajte ovdje.

Foto: Getty Images