(Christian Dior S/Sr 2019 /Getty Images)

Jedan od najčešćih ženskih problema je kako sakriti višak u struku. Neke sretnice su rođena s užim strukom dok ostale na svakojake načine pokušavaju doskočiti tom problemu. No, nema panike jer postoje provjereni trikovi koji će vam u trenu pomoći i vizualno stanjiti vaš struk.

Odjeća visokog struka
Bilo riječ o suknji ili hlačama pazite da odaberete one koje imaju visoki struk, ako dolaze u prugastom uzorku koji još dodatno stanjuje cijelu siluetu našoj sreći nema kraja. Visoki struk će u trenu vizualno suziti struk i naglasiti bokove. To je trik kojim se koriste razni modeli te celebrity stilisti kako bi ‘na brzaka’ popravili cijeli dojam.

Zara, hlače visokog struka, 149.90 kn

Visoke pete
Ženske noge u cipelama na visoke pete uvijek izgledaju dobro, a ako dolaze u nude nijansama efekt je još jači. Visoke pete vizualno produžuju ženske noge te samim time i naša figura djeluje vitkije. Dakle, drage dame ponosno nosite najviše štikle koje imate.

Gianvito Rossi, nude cipele na petu, 560 eura, netaporter.com

Remen
Bilo što stegnuto u struku remenom će samo dodatno staknuti vaš struk i cijelu figuru. Trenutni trend koji predlaže i da oversize džemper stegnete u struku ove je sezone vaš tajni adut. A to je također i jedno od zlatnih pravila koje rado koriste poznate zvijezde i stilisti.

Liu Jo, remen na vezanje, 763.00 kn

Naglasite ramena
Ako želite skrenuti pogled s trbuha i privući pozornost na gornji dio, naglašena ramena kakva imaju popularni boyfriend sakoi su savršeni za to. Bit ćete u trendu, ništa vas neće stiskati te će široka ramena naglasiti gornji dio tijela i maknuti fokus sa struka.

Pull&Bear, blejzer, 119,90 kn

Uska odjeća
Haljina koje prate siluetu ženskog tijela ili uska jednostavna majica zbog svog će kroja automatski istaknuti struk. Iako neki misle da je oversize odjeća ta koja ‘skriva’ naš višak oko struka, istina je da ona zbog svog oversize kroja zapravo samo naglašava naš nedostatak. Ako želite izgledati vitkije, nikako nemojte odabrati široke modele odjeće, nego krojeve koji naglašavaju žensku figuru i laskaju joj.

Moshino, hajina, 1,295.00 eura, Sportina