Zdrave navike pomažu nam održati život u balansu. A što kada nas život zaustavi u kišnom vikendu?

Tek se tada vrijedi podsjetiti na mala osobna zadovoljstva i navike koje nas potiču na opuštanje i dobar osjećaj. Kišni vikend je baš idealan za to, a evo nekoliko aktivnosti koje će vam pomoći da ponedjeljak dočekate odmorni i zadovoljni.

1. Čitajte knjigu

I dok vas čitanje može teleportirati u neki sasvim drugi zamišljeni svijet i tako vas udaljiti od dnevnih briga, definitivno ima povećava razinu zadovoljstva i mira. Prema istraživanjima, čitanje smanjuje strese za čak 68%. Stoga, knjigu u ruke.

2. Presađujte i sadite

Rana jesen idealna je za sadnju. Ako nemate vrt ili vas kiša prijeći od izlaska iz kuće, pozabavite se svojom kućnom botanikom. Možda je sada vrijeme da konačno te biljke presadite u veću teglu.

3. Kuhajte

Kuhati iz zadovoljstva, znatiželje i zato što imate vremena je iznimno pozitivno za stanje uma. Opušta, dopušta da naučite nešto novo i na kraju se osjećate bolje. Inspirirajte se nekim receptom koji nikada niste isprobali i neka ovo bude vikend za kušanje novih okusa.

4. Provedite vrijeme sa životinjama

Ako već imate ljubimca kod kuće, onda znate koliko opuštajući i pozitivan učinak može imati za ljudsku psihu i emocije. Unatoč kiši, provedite kvalitetno vrijeme sa svojim ljubimcem. Bilo da ste u zatvorenom ili otvorenom prostoru, posvetite mu se.

5. Topla večernja kupka

Jedan od najdragocjenijih drevnih rutina je topla kupka. Vrijeme koje si dopustite da se na trenutak smirite, opustite i ne razmišljate baš o ničem dok toplina opušta svaki vaš mišić. Možda vrijedi s time zaključiti vikend.

 

Foto: Unsplash