Marcel Ostertag (Photo by Brian Dowling/Getty Images for Marcel Ostertag)

Kako biste bili zadovoljni sa svojim noktima i kako bi oni bili i dalje uredni i čvrsti pripazite na ova tri koraka i sigurni smo da će zanoktice i ispucali nokti postati stvar prošlosti.

PRVI KORAK 

Parafinska kupka se preporučuje osobama s izuzetno suhom kožom i ispucalim zanokticama. Njegovom primjenom postiže se izuzetna revitalizacija, hidratacija i elastičnost kože, i što je najvažnije, poboljšava se cirkulacija. Parafin na koži zadržava toplinu, pore se šire, a preko njih hranjivi sastojci i tvari prodiru duboko u kožu. Kozmetičari preporučuju primjenu parafinskog pakunga dvaput mjesečno kako bi koža ruku bila svježa, nježna i njegovana.

Set za manikuru Beurer, 299 kn, Harvey Norman

DRUGI KORAK

Ako ste od onih koji vole sami sređivati nokte, dobru manikuru možete napraviti i sami u svom domu, upotrebom kvalitetnih i provjerenih proizvoda. Poslije uklanjanja laka za nokte izaberite turpiju koja ima nekoliko različitih tekstura, kako za turpijanje, tako i za poliranje noktiju. Prilikom oblikovanja nemojte prelaziti naprijed-nazad preko nokta, jer to može oštetiti njegovu plohu i izazvati listanje. Turpijom prelazite samo u jednom smjeru. Oblik noktiju razlikuje se od osobe do osobe, ali se preporučuje četvrtasto oblikovanje s blago zaobljenim rubovima. Ukoliko imate neravnine na noktima, prijeđite preko njih turpijom za poliranje da biste stvorili glatku površinu koja je idealna podloga za lak.

Eveline 8u1 lak za nokte, 21,90 kn

TREĆI KORAK

Lak mora izgledati savršeno – čim izgubi sjaj, treba ga skinuti i nanijeti novi sloj. Također, ne smijete zaboraviti svaku večer nanijeti kremu na ruke i zanoktice kako bi koža ostala meka i hidratizirana.

L.O.V lak za nokte, 46,90 kn
Chanel lak za nokte, 211 kn