Guliver/Getty Images

Neka pametno odabrana odjeća ima moć da u trenu vizualno suzi i izduži tijelo. Zar to nije bolje od iscrpljujućih dijeta?!

Stvarno mislimo da su širi bokovi seksi i ne vidimo pravi razlog zbog kojih ih mi žene skrivamo, ali dok ne zavolimo obline do kraja, možemo se poslužiti trikovima stilista za izduženje i sužavanje figure.

Neki krojevi, materijali, ali i detalji mogu jako utjecati na to hoćemo li izgledati zaobljenije ili vitko, a ovdje vam donosimo tri komada odjeće koji će vizualno smanjiti bokove i izdužiti cijelu figuru

Pencil suknja

Ovaj klasični komad uvijek će izdužiti vašu figuru, ali morate paziti da dužina ide do iznad koljena i da se nikako ne sužava prema dnu.

Odaberite onaj model suknje koji ima ravni kroj i nećete pogriješiti.

Fine crne hlače ravnih nogavica

Crne hlače od finog materijala ravnog kroja imaju sjajan efekt – suzit će bokove, izdužiti noge i više od bilo kojeg komada odjeće učiniti vaše tijelo vitkijim. No, ovdje jako morate paziti na detalje – nemojte da su džepovi prenapadni ili smješteni nisko u razini najšireg dijela boka, neka materijal lijepo pada uz tijelo i neka vam nikako ne budu prekratke.   

Ako vas posebno muče bokovi, možda je najbolje da potražite kroj bez džepova.

Svilena odjeća

Tko bi rekao? Ali dobar stilist zna da odjeća od svile ili materijala koji se ponašaju poput svile (da, može i saten) lijepo pada uz tijelo.

Ovakvi materijali su lepršavi i ne stežu tijelo i tako čine bokove manje očitima što odmah čini i cijelu vašu siluetu izduženijom i elegantnijom