Vaše lice i tijelo je umorno i bez sjaja? Rješenje se krije u kuhinji. Isprobajte tri jednostavna pilinga za sve tipove kože – potrebni su vam samo šećer, sol ili kava!

Piling od kave protiv upala

Mljevenoj kavi dodajte žlicu maslinovog ulja. Piling nanesite na tijelo, lagano masirajući od stopala prema gore. Na ovaj način ne samo da ćete se riješiti odumrlih stanica na koži, već ćete uz pomoć kofeina smanjiti natečenost na područjima na kojima se akumulira tekućina.

Piling od šećera za sjajniju kosu

Šećer dobro podnose svi tipovi kože. Ova namirnica lako se topi, a osim toga zadržava vlagu, te je ovaj piling odličan za hidrataciju kože. Najbolje je da ga koristite na rukama i nogama jer odlično uklanja odumrle stanice kože, a odlična je prva pomoć i za ispucane usne. Pojedini dermatolozi preporučuju ga i za piling vlasišta: stavite žlicu šećera u regenerator i nježno umasirajte u tjeme, a zatim isperite šamponom.

Piling od soli za nježnu kožu cijelog tijela

Zbog svoje teksture sol je možda najgrublji piling. Definitivno nije preporučljivo koristiti je za lice, ali je savršeno sredstvo za uklanjanje odumrlih stanica s kože tijela. Osim što će ona biti mekša, nakon ovog pilinga proradit će vam cirkulacija. Sljedeći put kada se budete tuširali šaku morske soli pomiješajte s kupkom i nježnim pokretima izmasirajte.