Krumpir salata s avokadom i špinatom

Guliver/Stockfood

 

VRIJEME PRIPREME: sat vremena


Sastojci:
2 velika batata, oguljena i narezana na kriške debele 1 cm, 1 čajna žličica ulja avokada, 100 g baby špinata, 150 g šampinjona očišćenih i narezanih na ploškice, 1 veliki avokado narezan na ploškice, 2 čajne žličice djevičanskog maslinovog ulja, 1 češanj češnjaka, 40 g nasjeckanog peršina, 1 čajna žličica limunovog soka, sol, papar

 

PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite u veći lonac posoljenu vodu i kada zavri, ubacite batate i kuhajte 5 minuta. Prebacite ih u hladnu vodu na nekoliko minuta, a zatim osušite kuhinjskim ručnicima i u posudi pomiješajte s avokadovim uljem, soli i paprom po želji. Posložite na lim za pečenje i pecite 30 – 40 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu nijansu. Nakon toga ih ubacite u već pripremljeni miks baby špinata, narezanih šampinjona i avokada. Sve zajedno pomiješajte s maslinovim uljem, peršinom, češnjakom, limunovim sokom i čajnom žlicom tople vode te začinite solju i paprom po želji. Poslužite!

 

Nema komentara

Nije moguće komentirati