Kremasta, bogata okusom i koja mirisom čokolade ispuni prostoriju. Ovo nam je najdraži recept za vruću čokoladu
Vruća čokolada je jedan od onih napitaka koji svatko prilagođava svom ukusu. Netko voli dodati vrhnja, netko voli bijelu čokoladu, netko voli ubaciti sljezove kolačice, netko dodatke poput cimeta, vanilije ili kardamoma. Netko voli gušću, netko rijetku toplu čokoladu. A ako vas zanima kakvu mi volimo, u nastavku donosimo najbolji recept za toplu čokoladu. Da vam damo jedan hint – volimo jednostavnu, brzu i kremoznu!
Sastojci
2 šalice mlijeka
¼ šalice šećera
200 ml vrhnja za šlag
2 žličice kakao praha
1 šalica tamne čokolade strgane na komadiće
cimet po želji
1 žličica ekstrakta vanilije
sljezovi kolačići
gustin (po želji)
tučeno vrhnje za šlag
Priprema
- Pripremite manji lončić. U njega prvo stavite mlijeko, vrhnje za šlag i kuhajte ga na umjerenoj vatri dok ne počne lagano ključati.
- Zatim dodajte šećer i kakao te miješajte, idealno pjenjačom, dok ne nestanu sve grudice.
- Ubacite čokoladu i vaniliju te samo povremeno miješajte dok se čokolada ne otopi što je znak da je gotovo.
- Toplu čokoladu ulijte u šalice, napravite i dodajte šlag i sljezove kolačiće. Pospite mrvicama čokolade.
Flash!
Vruću čokoladu možete napraviti da bude gušća ili je ostaviti rijetkom. Za to je najbolje koristiti gustin. Uz jednu malu žličicu gustina možete postići da vam čokolada bude znatno kompaktnija, nešto između tople čokolade i deserta poput pudinga. Ako ste se odlučili na to odvojite dvije žlice toplog mlijeka i vrhnja koje ćete zatim pomiješati sa žličicom gustina. Kada se gustin rastopi, dodajte ga mlijeku i nastavite raditi po receptu.