Ako ste u potrazi za savršenim receptom za omiljene blagdanske keksiće, vanilin kiflice, ne morate tražiti dalje!

Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, ima recept za neodoljivo ukusne vanillin kiflice s bademima koje se tope u ustima i ono najvažnije, savršeno uspiju baš svaki put. Stoga, budući da je upravo ovaj vikend ključan za pripremu blagdanskih slastica, u nastavku prenosimo detaljan recept!

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • na vrh noža malo praška za pecivo
  • 130 g prosijanog šećera u prahu
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 3 žumanjka (veličine M)
  • 200 g mekanog maslaca
  • 130 g oljuštenih, mljevenih badema (badem brašna)
  • 130 g prosijanog šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile)

Priprema:

  1. Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Redom dodajte sve ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto.
  2. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta u hladnjak.
  3. Na radnoj ploči posutoj brašnom od tijesta oblikujte valjke (3 cm Ø) i narežite na oko 1 cm široke komade.
  4. Komade tijesta oblikujte do debljine olovke (oko 7 cm dugačke) i oblikujte kiflice koje ćete položiti na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 10 minuta, dok kiflice ne postanu lagano zlatne.
  5. Izvadite kiflice iz pećnice, pustite da se malo ohlade, a zatim ih uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.

Ekstra savjet: Vanilin kiflice u dobro zatvorenim kutijama možete čuvati oko 3 tjedna!

Foto: Instagram, Pexels