Tacosi su hrskavi, fini, zabavni za jelo, pa nije ni čudo da su veliki hit. I među djecom i među odraslima. Također ih je lako napraviti – veći je posao sastavljanje ovog recepta nego sami recept

Tko ne voli tacose? Ako ste među njima, onda samo niste probali dobre. Kako bismo to ispravili, donosimo vam odličan recept, ne samo za tacose, već i guacamole. Nema bolje kombinacije za brzo i zabavno rješenje kad vam stižu gosti, bilo da dolaze s klincima ili solo. Također, dodatno je odlična stvar što taocosi pašu i uz vino, koktele i uz craft pive, pa niste ni s time ograničeni!

2 porcije | 30 minuta | Jednostavno

Sastojci

  • 1 kg pilećih prsa
  • 3 žlice kumina
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 žlica mljevenog kajenskog papra
  • 1 žlica korijandra u prahu
  • 1 žlica origana
  • 5 avokada
  • 5 limeta
  • 10 kukuruznih tortilja
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 ljubičasti luk

tacosi i guacamole

  • 100 g tortilja čipsa
  • 100 g cherry rajčica
  • 3 jalapeño papričice ili zelene paprike
  • 2 klipa kukuruza
  • 1 manji svežanj korijandra
  • 1 vezica vlasca
  • Sol i papar

Priprema

  • Piletinu narežite na komadiće 4 x 4 cm.
  • Pripremite smjesu za marinadu tako da dodate maslinovo ulje, origano, dvije žlice kumina, sok od dvije limete, sol i papar, korijandar u prahu i papriku.

tacosi i guacamole

  • Avokado zgnječite vilicom i začinite ostatkom kumina, nasjeckanim korijandrom, malom količinom cijeđenog limuna, soli, paprom i malom količinom maslinovog ulja.

tacosi i guacamole

  • Luk narežite na tanke ploške, cherry rajčice prepolovite, jalapeño papričicu i mladi luk narežite na ploške, a papriku baburu narežite na tanke trake.
  • Napravite pileće ražnjiće i pecite ih na roštilju 10 min.
  • Zagrijte tortilje na roštilju.
  • Sve namirnice rasporedite na veliku dasku ili pladanj.

tacosi i guacamole

Naslovna fotografija: Kriztian Tabori/ilustrativna

Ostale fotografije: Zara Home