Sočan, aromatičan desert koji ćete obožavati. Nije nimalo komplicirana za pripremu, stoga slobodno isprobajte ovaj recept koji je osvojio i najveće gurmane.

Sastojci:

2 naranče
6 jaja
350 g mljevenih badema
250 g šećera

Priprema:

Naranče operite, stavite u dublju posudu i prelijte hladne vode toliko da ih potpuno pokrije pa ih kuhajte na srednjoj temperaturi 40 minuta. Povremeno provjeravajte jesu li naranče još pod vodom, a ako nisu, dodajte malo vode. Nakon 40 minuta izvadite naranče i ostavite da se ohlade. Zatim ih izrežite, uklonite koštice i stavite u blender. Blendajte dok naranče ne dobiju strukturu marmelade.

Jaja i šećer izmutite mikserom da dobijete blijedožutu boju smjese. Dodajte izmiješane naranče i bademe, pa sve dobro izmiješajte i izlijte u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 45 minuta. Kad smjesa poprimi zlatnožutu boju, čačkalicom provjerite je li do kraja pečena. Ohlađenu tortu ukrasite kriškama svježe naranče ili je samo pospite šećerom u prahu.