Internet svako malo iznjedri neki novi viralan recept, a posljednji koji je zaludio ljubitelje tjestenine zove se Sizzling Spaghetti, što bi u doslovnom prijevodu značilo “cvrčeći špageti”. Iako na prvu podsjeća na klasični aglio e olio, ova verzija dolazi s modernim twistom

Naime, ono što ovo jelo čini posebnim nije samo spoj jednostavnih, svježih sastojaka nego i način pripreme: vruće maslinovo ulje prelijeva se preko nasjeckanog češnjaka, začina i skuhanih špageta, a u tom trenutku čuje se lagano cvrčanje, dok se okusi i mirisi začina oslobađaju pod toplinom ulja.

Stoga, ako danas kuhate kod kuće, isprobajte ovaj zanimljiv recept!

Sastojci:

  • 450 g špageta
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 8 češanja češnjaka
  • 3 žličice svježeg peršina
  • 2 žličice svježeg origana
  • 2 žličice svježeg ružmarina
  • 3 žličice svježeg bosiljka
  • 1 žličica sušenih chili pahuljica
  • sol i papar
  • parmezan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allrecipes (@allrecipes)

Postupak:

  1. U veću zdjelu stavlja se prethodno skuhana i ocijeđena tjestenina, a zatim se dodaju svježe nasjeckani začini: peršin, origano, ružmarin, bosiljak, chili pahuljice i svježi češnjak.
  2. U manjem lončiću na srednje jakoj temperaturi zagrijava se maslinovo ulje dok ne počne lagano svjetlucati, ali ne smije prokuhati ili dimiti se. Vruće ulje zatim se pažljivo prelije preko začina i špageta, i to je trenutak u kojem se čuje tzv. cvrčanje.
  3. Na kraju se dodaju sol i papar po želji te se sve dobro promiješa da bi se začini ravnomjerno rasporedili po tjestenini.
  4. Jelo se poslužuje odmah, uz posipanje preostalim peršinom i ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Foto: Instagram, Pexels