
Internet svako malo iznjedri neki novi viralan recept, a posljednji koji je zaludio ljubitelje tjestenine zove se Sizzling Spaghetti, što bi u doslovnom prijevodu značilo “cvrčeći špageti”. Iako na prvu podsjeća na klasični aglio e olio, ova verzija dolazi s modernim twistom
Naime, ono što ovo jelo čini posebnim nije samo spoj jednostavnih, svježih sastojaka nego i način pripreme: vruće maslinovo ulje prelijeva se preko nasjeckanog češnjaka, začina i skuhanih špageta, a u tom trenutku čuje se lagano cvrčanje, dok se okusi i mirisi začina oslobađaju pod toplinom ulja.
Stoga, ako danas kuhate kod kuće, isprobajte ovaj zanimljiv recept!
Sastojci:
- 450 g špageta
- 150 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 8 češanja češnjaka
- 3 žličice svježeg peršina
- 2 žličice svježeg origana
- 2 žličice svježeg ružmarina
- 3 žličice svježeg bosiljka
- 1 žličica sušenih chili pahuljica
- sol i papar
- parmezan
View this post on Instagram
Postupak:
- U veću zdjelu stavlja se prethodno skuhana i ocijeđena tjestenina, a zatim se dodaju svježe nasjeckani začini: peršin, origano, ružmarin, bosiljak, chili pahuljice i svježi češnjak.
- U manjem lončiću na srednje jakoj temperaturi zagrijava se maslinovo ulje dok ne počne lagano svjetlucati, ali ne smije prokuhati ili dimiti se. Vruće ulje zatim se pažljivo prelije preko začina i špageta, i to je trenutak u kojem se čuje tzv. cvrčanje.
- Na kraju se dodaju sol i papar po želji te se sve dobro promiješa da bi se začini ravnomjerno rasporedili po tjestenini.
- Jelo se poslužuje odmah, uz posipanje preostalim peršinom i ribanim parmezanom.
Dobar tek!
Foto: Instagram, Pexels