Savjeti za kosu koloristice J.Lo

(Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images for dcp)

 

Uz ovih 6 savjeta vaša će boja ostati intenzivna i blistava.

Slavna koloristica Rita Hazan otkrila je najčešće pogreške koje žene čine s obojenom kosom, ali i kako ih popraviti da bi boja što dulje trajala i između dva bojanja izgledala svježe i blistavo.

#1 NISTE REALNI O SVOJIM NAVIKAMA  

“Ako inače bojite kosu dva, tri puta godišnje, nemojte onda tražiti neko bojanje koje zahtijeva česte posjete frizeru. Radije napravite nešto što će dobro izgledati i kad kosa izraste. Recimo, biljne boje za kosu se ispiru i ne ostavljaju izrast pa se neće vidjeti ona ružna crta.”

# 2 SLAVNE OSOBE SU VAM UZOR

“Kad birate boju kose, nemojte gledati sliku neke slavne osobe. Umjesto toga gledajte žene čija vam se kosa sviđa, a koje su vaših godina i sličnog tena kao što je vaš. Na taj način ćete bolje znati što vam pristaje i nećete imati nerealna očekivanja”. 

#3 NE KORISTITE SREDSTVA ZA SJAJ 

“Ovo je jako važno. Bez obzira koliko njegovali kosu, boja će blijediti i ispirati se. Ako koristite sredstvo za sjaj, to će ublažiti štetne utjecaje na kosu, a kosa će dugo nakon bojanja izgledati zdravo i sjajno. Svaki put ja šamponiram, nanosim regenerator i sredstvo za sjaj. Svaki put”. 

#4 NE KORISTITE PREPARATE ZA OBOJENU KOSU

“Koristeći preparate koji su posebno napravljeni za obojenu kosu je obavezno, a pogotovo je važno da koristite šampon za tu namjenu. Kako perete kosu itekako će utjecati na njezinu boju, a čak će vam i proizvodi za obojenu kosu pomoći da ljepše oblikujete frizuru jer ovi proizvodi imaju sastojke koji utječu na teksturu vaše kose”. 

#5 PREČESTO KORISTITE ŠAMPON ZA SUHO PRANJE 

“Previše suhog šampona isušuje kosu i začepljuje pore na vlasištu zbog čega vam kosa postaje tanja, a boja nestaje. Nanosite ga najviše dvaput na tjedan”. 

#6 ZABORAVLJATE ZAŠTITU

“Jako je važno da zaštitite kosu od vrućine i sunca i uvijek koristite preparate s UV zaštitom. Ništa više od sunca ne mijenja boju vaše kose.”