Punč je idealno rješenje kad imate više ljudi na kućnom partyju. Evo kako napraviti punč sa đumbirom koji ćete morati stalno raditi jer će ga svi gosti tražiti

Bilo da vam predstoji roštiljanje u dvorištu, rođendan ili jednostavno ljetno okupljanje, pravljenje punča za vaš događaj jednostavan je način da osigurate da svačija čaša ostane puna. Postoji mnoštvo recepata, no jedan je ipak poznat o tome da okrepljuje i svi ga žele piti do besvijesti!

Ovaj recept sadrži đumbir, čiji određeni kemijski spojevi pomažu vašem tijelu u obrani od bakterija, a aktivni spojevi u đumbiru koji se zovu gingeroli sprječavaju razvoj oralnih bakterija. Također, pun je antioksidansa, spojeva koji sprječavaju stres i oštećenje DNK vašeg tijela te pomaže u borbi protiv kroničnih bolesti poput visokog krvnog tlaka, srčanih bolesti i plućnih bolesti te potiču zdravo starenje. A da ne spominjemo koliko je ukusan u punču!

Punc sa dumbirom, priprema

Ako vam je okus đumbira preintenzivan, ali ne želite izbjeći njegove blagodati, umjesto svježeg poslužite punč sa ginger tonicom ili pronađite ginger ale, ili napravite obje opcije pa vidite što vam odgovara!

Punč sa đumbirom i metvicom

Sastojci:

1 šalica soka od naranče

1 šalica soka od jabuke

2 žlice ginger alea ili kocka sitno sjeckanog svježeg đumbira

1 žlica nasjeckanih listova svježe metvice

4 jagode ili šumskoga voća

2 šalice ohlađene limunade

kockice leda po izboru

Priprema:

Pomiješajte sok od naranče, jabuke i ginger ale. Prelijte mentom, jagodama ili šumskim, limunadom i dodajte led po izboru. Promiješajte da se sve sjedini i – uživajte!

 

Foto: Jenniger Palian, Brooke Lark/Unsplash