Renata Sladović koja stoji iza gastro Instagram profila foodformood_r svako malo nas iznenadi receptom koji se bazira na vrlo uobičajenim jelima, ali s malim twistom koji im daje baš posebnu notu
Tako je bila i ova malo drugačija verzija obožavane kremaste juhe. Ova krem juha od pečene rajčice i svježe crvene paprike s kokosovim mlijekom zagrijala nas je u ovim jesenskim danima i oduševila nepce.
Kako je sama Renata rekla, “Strašno volim guste juhe, pogotovo juhu od rajčice, a kad još dodate pečenu crvenu papriku i kokosovo mlijeko dobijete finu, gustu, kremastu juhu koja je potpuno neodoljiva.” Potpisujemo od riječi do riječi! Kokosovo mlijeko daje bogatiji okus i gustoću te je čini savršenom juhu za nadolazeće hladne i kišne dane. Donosimo ovaj fantastičan recept u u prilogu, a ako već niste, Renatu zapratite ovdje.
Sastojci
400 g rajčica (rajčicama zarežite X na vrhu)
2 velike crvene paprike, narezane na četvrtine
1 veliki crveni luk
4 režnja češnjaka
1 žličica morske soli
1/2 žličice crnog papra
2 grančice svježeg timijana
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice soka od limuna
400 ml kokosovog mlijeka (1 limenka)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.U lim za pečenje dodajte sve sastojke osim limunovog i kokosovog mlijeka. Rajčice stavljate cijele samo na vrhu rajčice zarežite, papriku i crveni luk izrežite na četvrtine. Češnjak stavljate cijeli. Pecite 40 minuta ili dok ne postane savršeno zlatno i pečeno.Kada je pečeno premjestite u blender, dodajte kokosovo mlijeko i limun. Pomiješajte dok ne postane glatko. Budite oprezni pri radu s vrućim sastojcima u blenderu, možete ostaviti da se ohladi, a nakon miješanja juhu zagrijati kao dodatnu mjeru opreza. Poslužite vruće sa svježim timijanom i malo maslinovog ulja!