VRIJEME PRIPREME: 50 min
Sastojci:
5 mladih krumpira, 4 čajne žličice maslinovog ulja, 300 g očišćene i narezane rabarbare, 4 očišćene i narezane stabljike celera, 200 g baby špinata, 240 g kiselog vrhnja, sol, mljeveni crni papar
Punjenje:
narezana zelena chilli papričica, glavica crvenog luka, 300 g X/cherry/X rajčica narezanih na četvrtine, 60 g indijskih oraščića, avokado narezan na manje kockice, 50 g radiča, par listova svježeg bosiljka, 1 čajna žličica mljevene slatke paprike
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite krumpire s 2 čajne žličice maslinovog ulja i začinite solju i paprom. Napravite par rupica vilicom i zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite u pećnicu i pecite 30 – 40 minuta ovisno o veličini. U međuvremenu zagrijte ostatak maslinovog ulja u tavi na srednjoj jačini vatre. Dodajte rabarbaru, celer, malo soli i miješajte 6 – 8 minuta dok sve ne omekša. Dodajte špinat i kuhajte dok ne omekša, oko minutu – dvije. Stavite sa strane. Izvadite krumpire iz pećnice i stavite sa strane. Kada se ohlade, razrežite ih i napunite kiselim vrhnjem. Zatim dodajte pripremljeno povrće i ostatak začina. Bon Appétit!