Jellyfish in Space popularno je zagrebačko gastro odredište, smješteno u vibrantnoj Martićevoj ulici 71, nadomak Kvatrića, koje je ovaj kultni kvart ponovno vratio na mapu.
Poznato po maštovitim jelima, originalnim koktelima i super atmosferi, Jellyjev tim vješto i s lakoćom spaja nespojivo, poigrava se s namirnicama i stvara vlastitu fusion kuhinju. Nakon kombinacije latino i istočnjačke kuhinje, odnosno Južne Amerike i Azije, ove sezone na red je došla ultimativna ljetna destinacija: Grčka. S obzirom na to kako je upravo Grčka ljetna destinacija iz snova, kreativni tim iz Jellyfish osmislio je fantastičan azijsko-južnoameričko-grčki fusion meni s kojim će na najbolji mogući način dočekati ljetne dane.
Gosti ovog šarmantnog restorana tako će moći isprobati Souvlaki burrito, inspiriran jelima Južne Amerike i Grčke. Tu su još i marinirani pileći batci sa slatkim lukom i Tzatziki umakom zamotani u tortilji te Santorini bao buns, s umakom od mladog luka i krastavaca i mariniranom piletinom u mekanim parenim pecivima – pravo ljetno osvježavajuće jelo.
Sushi je dobio svoju ljetnu varijentu, pa je tako Bubble gum sushi nastao u suradnji s njihovim miksolozima i sirupima, potom Surf & turf uramaki – kombinacija bifteka i kozica u tempuri.
Na novi meni dodano je i pet vrsta poke bowla: beef, tuna, losos, piletina i vege poke. Poke je inače tradicionalno havajsko jelo, spoj riže, proteina i povrća, a idealno je za nadolazeće vrele ljetne dane. Za kraj, grčki meni donosi i dvije nove vrste bugera: losos burger, s avokadom, svježom rajčicom i tajnim Jellyfish in Space umakom te Zeus burgeri: tri slidera sa 100% janjećim mesom, koje za njih specijalno radi ekipa iz Beef shopa. Svaki burger ima svoj jedinstveni okus i sastav, a sadrže tzaziki umak, umak od karameliziranog luka i umak od mente i ružmarina.
Nova ponuda je pronašla svoje mjesto i u sad već kultnom Jelly tjednu, gdje ovisno o danu možete u posebnim ponudama isprobati dio menija, pa tako uz proslavljene Taco Tuesday i All You Can Eat Sushi Wednesday donose i Monday Bunday (Bao buns u četiri različite varijante), Burger & Beer Thursday (Burgeri na dva načina), Rose Friday (Sushi + rose vino) i My Big Fat Greek Saturday (plata za dvije osobe + dva nova signature koktela).
Osim novog menija, nova sezona donijela je i nova pojačanja u kuhinji: Goran Sertić svoje iskustvo gradio je u renomiranim restoranima poput Noela, Pomerija, Apetit City-ja i Pete četvrtine. Poznat je po svojim inovacijama na planu jednostavnih i laganih ručkova za poslovne ljude, što se idealno uklapa u Jelly-jev stil casual fast dininga, stoga je osmislio sjajan dodatak dnevnoj ponudi – Poke lunch.
Svaki dan u vrijeme ručka svi posjetitelji, prijatelji i klijenti imat će priliku izabrati Poke Bowl kojem će prethoditi juha dana. Važno je još istaknuti kako će svi zainteresirani imati priliku svake subote od 12 do 16 sati isprobati grčku platu, na kojoj će se nalaziti ono najbolje od fusiona inspiriranog Grčkom, Azijom i Južnom Amerikom.
Foto: Jan Humski