U gastro svijetu sve je više maštovitih varijacija na klasične recepte, a jedna od onih koja posebno privlači pažnju je pizza u obliku sladolednog korneta. 

Iako naziv može zbuniti, ovdje zapravo nema govora o pravom sladoledu, već je riječ o klasičnom tijestu za pizzu koje se oblikuje u stožac, puni sastojcima po želji i peče dok ne postane savršeno hrskavo izvana, a mekano i sočno iznutra.

Stoga, želite li probati pizzu na nešto drukčiji način, u nastavku donosimo recept:

Sastojci za tijesto:

  • 250 g glatkog brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

Za punjenje:

  • 100 ml umaka od rajčice
  • 100 g naribanog sira (mozzarella ili gouda)
  • 50 g šunke (narezane na trakice)
  • 50 g gljiva (narezane na ploške)
  • par listića origana ili bosiljka
@ssteponiInovativna Biznis Ideja! 🔥♬ original sound – ssteponi

Priprema:

  1. U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer pa ostavite nekoliko minuta da se aktivira. Umiješajte brašno, sol i maslinovo ulje te zamijesite tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže oko 45 minuta.
  2. Od aluminijske folije oblikujte čvrste stošce i lagano ih premažite uljem. Tijesto razvaljajte tanko, izrežite trake i oblažite oko folije tako da dobijete formu korneta.
  3. Kornete položite na lim obložen papirom i pecite 8–10 minuta na 200 °C, dok ne postanu čvrsti i lagano zlatni te izvadite aluminijsku podlogu.
  4. Unutrašnjost korneta premažite umakom od rajčice, napunite sirom, šunkom i gljivama pa dodajte još malo sira na vrh.
  5. Vratite u pećnicu i pecite još 10–12 minuta dok se sir ne otopi i dobije zlaćanu koricu.

Dobar tek!

Foto: TikTok, Pexels