Zagrebačka gastronomska scena uvijek je dinamična i svakih nekoliko mjeseci nikne nova vijest o otvaranju adrese s inovativnim gastro konceptom

Michelinov vodič nedavno je ponovno proglasio dobitnike zvjezdica i preporuka u Hrvatskoj. I dok smo posljednjih ljetnih tjedana imali priliku na svakom kutku Jadrana kušati kuhinju renomiranih kuhara i zaviriti u kultna gastro mjesta, povratak u Zagreb donosi priliku za otkrivanje novih foodie lokacija.

Novi restorani u Zagrebu

U ljetnoj se sezoni restorani na gradskom asfaltu rijetko otvaraju, što je očekivano. No tik prije ljeta u glavnom su se gradu pozicionirali novi restorani koje možda još niste uspjeli posjetiti.

Izdvojili smo njih pet, a ideja je bila okupiti adrese različitih gastro žanrova i ponude, pa vam tako preporučujemo odabir fusion kuhinje, roštilja, sushija i mjesta koje kombinira koktele i hranu. Budući da centar vrvi restoranima, fokusirali smo se i na foodie lokacije izvan tog uskog kruga (iako nam to, očekivano, nije bio primaran kriterij). Novi restorani u Zagrebu donose ugodan interijer, prihvatljiv cjenovni rang i raznolikost ponude.

Ono najbolje – čine povratak u radnu rutinu i gradsku vrevu optimističnijima.

Bar&Ton Rougemarin

Marin Medak nastavio je uspješan ugostiteljski koncept Rougemarina na novoj lokaciji otvorenoj polovicom svibnja. Bar&Ton smjestio se u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu. Odličan je spoj opuštenog i profinjenog gastro iskustva, koji donosi nekonvencionalna jela i interesantne kreacije nastale pod vodstvom chefa Željka Lopara i Dina Galvagna. Jela koja vam sugeriramo su limun pile, paštanjok large odnosno debela tjestenina od krumpira s gochujang pastom i kikiriki maslacem, i Rougemarin pizza koja sadrži bolognese ragu s graškom te špeksplozija s ramstekom u listićima, špekom, caponatom i chimichurri umakom. Cijene glavnih jela kreću se između 10,20 € i 28,40 €. Cijeli koncept otkrijte ovdje.

Adresa: Avenija Dubrovnik 17

Radno vrijeme: od utorka do četvrtka od 9:00 do 23:00, petkom i subotom od 9:00 do 00:00, nedjeljom od 10:00 do 16:00

Tao of Ramen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAO OF RAMEN (@taooframen)

U blizini jarunske tržnice u lipnju se otvorio Tao of Ramen, iza kojeg stoji Tao Wang, koji u Hrvatskoj živi već dugi niz godina. Mali restoran donosi živopisan interijer ispunjen azijskim dekorom. Na meniju ćete pronaći popularni ramen, ukusne juhe, salate, wokove i poke zdjele koje predstavljaju poznate azijske delicije. Zasad nemaju službenu stranicu s cjenikom. Ipak, cijene su dostupne na Wolt aplikaciji, a glavna se jela kreću između 8,50 € i 12,50 €, dok ramen možete naručiti u cjenovnom rasponu od 13 do 15 €.

Adresa: Pakoštanska ul. 5

Radno vrijeme: od ponedjeljka do nedjelja od 10:00 do 23:00

Tender Cocktail & Kitchen Club

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ten_____der

Nešto drukčiji koncept očekuje vas u centru Zagreba u Tender Cocktail & Kitchen Clubu. Otvoren je od sredine travnja, a iza njega stoji Ali Mirza Mulabegović, barmen i DJ koji iza sebe ima projekt Ten 22. Na tri se etaže proteže koktel bar sa zanimljivom gastro ponudom. Uređen urbano, opušteno i pomalo zaigrano, u Tenderu vas očekuje koncept na tragu opuštenog fun dininga. Nude doručak i brunch, ali i ukusna topla kuhana jela poput interesantnih štrukli s pestom. Adut su im kokteli koje služe cijeli dan, kao i aperitivo koji idealno ide u njihove male zalogaje u maniri tapasa. Teško je u jednom odlomku predstaviti baš sve što Tender nudi, pa je najbolje da aktualnu ponudu i događanja pratite na njihovom Instagramu.

Adresa: Ul. Račkoga 11

Radno vrijeme: Ljetno radno vrijeme traje do 19.8. kad restoran radi od utorka do subote od 12:00 do 00:00

Šareni Leptir

Među recentnim se otvaranjima istaknuo i Šareni Leptir, restoran koji se bazira na kvalitetnom roštilju pripremljenom na drvenom ugljenu. Ponuda roštilja u Zagrebu velika je, stoga je izazovno istaknuti se ponudom u gradu, no Šareni Leptir zasad je na dobrom putu. Vjerujemo da su adut prostrane terase okružene zelenilom i ugodan interijer. Meso nabavljaju s hrvatskih farmi, a uz roštilj u ponudi imaju i jela na žlicu, pohana jela, predjela i deserte, kao i prilagođeni dječji meni. Predlažemo vam da, osim klasika s roštilja, kušate i beefsteak u tri vrste ulja. Ćevape možete naručiti po komadu (1,10 €), a najskuplji je prethodno navedeni beefsteak za 32,80 € po porciji.

Adresa: Kranjčevićeva ulica 2A

Radno vrijeme: Od utorka do nedjelje 10:00 – 23:00

Soho Sushi

Lista ne bi bila potpuna bez noviteta na street food sceni. U Teslinoj se sredinom svibnja otvorio novi SoHo Sushi, koji nastavlja uspješnu priču iz Palmotićeve ulice. Iza njega stoji Igor Čimbur, vlasnik restorana Baltazar. Nalazi se pored Good Fooda, a donosi sličan koncept konzumacije hrane – jednostavni manji bar koji je idealan za prezalogajiti ukusan sushi prije nego što produžite na koktele u centru. Uz sushi, u SoHo-u se ističe i ponuda poke zdjela čije se cijene, prema web stranici, kreću između 7,90 € i 8,50 €. Cijene boxova pak se kreću između 8,50 € i 55 €.

Adresa: Teslina 7

Radno vrijeme: Restoran ponovno radi od 18.8. nakon ljetne stanke, ponedjeljak – subota od 11:00 do 23:00, nedjeljom od 13:00 -23:00

Foto: Instagram, PR/Bojan Haron Markičević