Sočne, mirisne i neodoljivo slatke, jagode su, osim što su ukusne, bogate vitaminima, antioksidansima i prirodnim šećerima, što ih čini savršenim sastojkom u brojnim slasticama 

Volimo ih jer podsjećaju na toplije dane, lagane deserte i bezbrižne trenutke, a bez obzira na to jedemo li ih svježe, u kolačima ili kao dodatak jogurtu, svaki zalogaj čine boljim.

Stoga u nastavku donosimo recept za jedan od omiljenih proljetnih klasika, muffine s jagodama, koji su gotovi u trenu!

Sastojci (za 12 muffina):

  • 250 g svježih jagoda
  • 250 g glatkog brašna
  • 40 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka
  • 80 ml biljnog ulja (ili otopljenog maslaca)
  • ribana korica od pola limuna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za muffine (s papirnatim košaricama ili lagano nauljen).
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj zdjeli lagano umutite jaja, pa dodajte mlijeko, ulje i limunovu koricu.
  3. Mokre sastojke ulijte u suhe i kratko miješajte, samo dok se sastojci ne povežu (nemojte miješati predugo).
  4. Umiješajte narezane jagode u smjesu.
  5. Rasporedite smjesu u kalup i po želji dodajte još malo jagoda na vrh svakog muffina.
  6. Pecite 20-25 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju i čačkalica ne izađe suha. Ohladite i po želji dodatno ukrasite.

Dobar tek!

Foto: Pexels