
Sočne, mirisne i neodoljivo slatke, jagode su, osim što su ukusne, bogate vitaminima, antioksidansima i prirodnim šećerima, što ih čini savršenim sastojkom u brojnim slasticama
Volimo ih jer podsjećaju na toplije dane, lagane deserte i bezbrižne trenutke, a bez obzira na to jedemo li ih svježe, u kolačima ili kao dodatak jogurtu, svaki zalogaj čine boljim.
Stoga u nastavku donosimo recept za jedan od omiljenih proljetnih klasika, muffine s jagodama, koji su gotovi u trenu!
Sastojci (za 12 muffina):
- 250 g svježih jagoda
- 250 g glatkog brašna
- 40 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 150 ml mlijeka
- 80 ml biljnog ulja (ili otopljenog maslaca)
- ribana korica od pola limuna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za muffine (s papirnatim košaricama ili lagano nauljen).
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj zdjeli lagano umutite jaja, pa dodajte mlijeko, ulje i limunovu koricu.
- Mokre sastojke ulijte u suhe i kratko miješajte, samo dok se sastojci ne povežu (nemojte miješati predugo).
- Umiješajte narezane jagode u smjesu.
- Rasporedite smjesu u kalup i po želji dodajte još malo jagoda na vrh svakog muffina.
- Pecite 20-25 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju i čačkalica ne izađe suha. Ohladite i po želji dodatno ukrasite.
Dobar tek!
Foto: Pexels