Vjerujemo da ste kavu probali na mali milijun načina, ali jeste li ikada kušali mousse od kave? Iako na prvu zvuči kao kava s nešto kremastijom pjenom, odnosno teksturom, zapravo se radi o zdravom mousse desertu koji možete jesti i za doručak!

Naime, mousse od kave za doručak savršena je kombinacija kremastih sastojaka i kofeinskog boosta za početak dana, a ako vam ovaj snack zvuči privlačno, u nastavku donosimo jednostavan recept.

Sastojci:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 100 ml svježeg espressa (ohlađenog)
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 žlice chia sjemenki
  • 1 žlica organskog kakaa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica instant kave u prahu (po želji/pojačava okus)
  • naribana tamna čokolada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna (@food_and_anna)

Priprema:

  1. Napravite espresso i ostavite ga da se ohladi, a zatim u posudi pomiješajte grčki jogurt, ohlađeni espresso, med (ili javorov sirup), kakao, chia sjemenke, instant kavu i ekstrakt vanilije. Miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Smjesu prebacite u čaše ili zdjelice te ostavite u hladnjaku tri do četiri sata. Naš savjet je kremu ipak ostaviti preko noći kako bi chia sjemenke nabubrile i kako bi mousse postigao željenu konzistenciju.
  3. Kad je sve dovoljno dugo odstajalo, prije posluživanja, po moussu posipajte naribanu tamnu čokoladu.

P. S. Na vrh deserta možete dodati i voće po želji, primjerice, banane ili orašaste plodove.

Dobar tek!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katrien Van Dyck (@tahinibakery)

Foto: Instagram, Unsplash