
Tiramisu je klasik koji volimo upravo zato što je savršeno kremast i neodoljivo ukusan. No i klasici se ponekad zaogrnu novim ruhom
Naime, posljednjih godina matcha sve češće pronalazi svoje mjesto u svijetu slastica, pa ovog puta imamo recept za tiramisu, ali s twistom. Matcha tiramisu donosi laganu mascarpone kremu u kombinaciji sa svježinom matcha čaja, stvarajući savršen sklad okusa. Osim što je ukusan, ovaj desert nije kompliciran za pripremu, pa je odličan izbor ako želite zasladiti vikend. U nastavku donosimo recept!
Sastojci:
Za kremu:
- 2 velika žumanjka (sobne temperature)
- 50 g kristal šećera
- 90 ml slatkog vrhnja
- 113 g mascarpone sira (sobne temperature)
Ostalo:
- 3⁄4 šalice matcha napitka (3 žličice matcha praha + 3⁄4 šalice vruće vode)
- 1 žličica matcha praha (za posipanje)
- otprilike 12 piškota
View this post on Instagram
Priprema
- U velikoj posudi miksajte žumanjke i 25 g šećera električnim mikserom dok se ne utrostruči volumen smjese i ona ne postane svijetložuta i pjenasta.
- U drugoj posudi miksajte slatko vrhnje s preostalim šećerom dok ne dobijete mekane do srednje čvrste vrhove, a potom dodajte mascarpone.
- Miksajte dok ne dobijete glatku i mazivu krema, a zatim je umješavajte u smjesu sa žumanjcima dok se sve ne poveže.
- Pripremite matcha napitak: u manjoj zdjelici pomiješajte 2 žličice matcha praha s vrućom vodom i pjenjačom miješajte dok se prah potpuno ne otopi i ne nestanu grudice.
- Slaganje: svaku piškotu kratko umočite u matcha napitak i posložite ih na dno posude. Preko njih rasporedite 1⁄3 kreme od mascarponea u ravnomjernom sloju. Ponovite postupak preostalim piškotama i kremom dok ne potrošite sve sastojke.
- Pokrijte i ostavite u hladnjaku 4-6 sati.
- Prije posluživanja na gornji sloj posipajte matcha prah i uživajte!
View this post on Instagram
Foto: Instagram, Pexels