Večerom pod nazivom “Ča more da” u zagrebačkom Maredo Grillu, chef Stiven Vunić oduševio je uzvanike i potvrdio svoj status na gastro sceni.

Ovaj utorak, 21.03., imali smo priliku biti jedni od uzvanika večere s potpisom našeg mladog i ambicioznog chefa Stivena Vunića, poznatijeg i kao vlasnika jednog od najpopularnijih kvarnerskih restorana, konobe Zijavica u Moščenićkoj Dragi. Chef Stiven u svojoj konobi privlači pozornost jelovnikom koji nudi nešto drukčija riblja jela, dok njegova supruga Tea radi najfinije rustikalne slastice.

Prave čari koje donose svježe kvarnerske namirnice spoznali smo na večeri koja je započela iznenađenjem iz kuhinje, foccacia s mariniranim brancinom uz koju je poslužen pjenušac Lanson Le Black Brut. Osvježavajući i lagan, s milijunima sitnih mjehurića, bio je odlična uvertira večeri koja je slijedila. Za prvi slijed dolazi nam tartar od tune poslužen u listu blitve s hrenom i fermentiranim kozjim sirom.

Gastro spektakl mladog chefa Stivena Vunića u zagrebačkom Maredo Grillu

Sljedeće jelo sastojalo se od usoljenih inćuna s pečenim porilukom, kremom od češnjaka i tostiranim lješnjacima kojeg prati zanimljivi Sivi Pinot Erdoro 2021. Sočne pohane kuglice od bakalara sa salsom pomidora oduševile su sve prisutne, a slijedi ih nama najzanimljivije jelo – sipa na brodet s pireom od dimljenog krumpira i uljem od bosiljka.

Gastro spektakl mladog chefa Stivena Vunića u zagrebačkom Maredo Grillu

Posljednji slijed čini brancin s kremom od korabe i šparoga, a večeru je okrunio prekrasan desert kojeg je kreirala Tena Vunić, skuta/med/rabarbara/lješnjak, uz koji se je savršeno nadopunjavao Traminac izborna berba Enjingi 2009.

Gostovanje chefa Vunića povelo nas je u neke druge krajeve, a jedva čekamo vidjeti čije gostovanje je sljedeće pripremio Maredo Grill.

 

Tekst i fotografije: Promo