(Šumska kućica dizajnirana od strane Vertex Design Studia, Instagram @d.signers)

Iako je sezona skijanja u punom jeku, bar što se Hrvata tiče, neki i nisu ljubitelji tog zimskog sporta i ne vole puna skijališta. To nikako ne znači da za njih ne postoji mjesto za odmor u ovim zimskim danima, koje je daleko od gradske vreve i gdje mogu u potpunosti napuniti svoje baterije.

Sve popularnija mjesta za odmor u zadnje vrijeme su izolirane malene šumske kuće, koje su u potpunosti opremljene svim potrebnim elementima za stanovanje, a opet su dovoljno malene i ugodne da se u njima osjećate kao u nekoj zimskoj bajci. U posljednje vrijeme ljudi su sve više pod stresom i sve više se vraćaju u prirodu, što vidimo i po velikom broju novootvorenih kampova i glamping resortova.

Malene kabinske kuće sve više izbijaju na tržište i mnogi arhitekti se okušavaju u ovom ‘malenom, a velikom’ projektu u kojem trebaju biti obuhvaćeni i zastupljeni sve elementi potrebni za osnovni život. U tako malen prostor treba smjestiti sve što prosječnom čovjeku treba, a neke drvene kućice su savršen spoj funkcionalnosti i dizajna. Jedva smo izabrali najljepše šumske kućice koje su nas momentalno oborile s nogu, i gdje se već zamišljamo sljedeće zime.