Svježina, raznolikost okusa i jednostavnost pripreme salate čini neizostavnim dijelom svakog obroka, bilo da je riječ o laganom ručku, večeri ili prilogu. Međutim, naša današnja salata nije prilog, već glavno jelo, a radi se o brzom i jako ukusnom receptu koji ćete zasigurno ponovno poželjeti isprobati.

Osim svježine i korištenja laganih sastojaka, još jedna odlika ljetnih salata jest i – brzina pripreme. Upravo zato naš današnji recept podrazumijeva minimalno kuhanja, a maksimalno uživanja. Salata je bazirana na vlaknima i proteinima, ali nema mesa, što je čini još bržom za pripremu. Stoga – zanima li vas recept, sve detalje potražite u nastavku!

Sastojci:

  • 150-200 g baby špinata ili bilo koje druge salate po želji
  • 2 jaja
  • mozzarella
  • 50 g slanutka
  • pesto genovese umak
  • aceto balsamico
  • začini

Priprema:

  1. Očistite i pripremite baby špinat ili drugu salatu koju ste odabrali, a prije toga procijedite slanutak. Slanutak može biti iz konzerve, a možete ga i sami skuhati, ali u tom slučaju potrebno ga je namakati noć prije.
  2. Skuhajte dva tvrdo kuhana jaja i kada su gotova narežite ih na ploške. Sve skupa pomiješajte – dakle salatu, slanutak, jaja i narezanu mozzarellu.
  3. Salatu upotpunite pesto genovese umakom i začinite acetom balsamicom te dodajte sol, ružmarin i vlasac.

Dobar tek!

Foto: Unsplash, Pexels