Karlovac je grad koji danas trebate imati na umu. Grad na četiri rijeke i pravi raj za osvježenje kada krenu ove nesnosne vrućine.

Ako još uvijek niste dobili godišnji, a želite se osvježiti i “baciti u hladnu rijeku”, Korana, Kupa, Mrežnica i Dobra odličan su izbor za dnevni izlet. I kažu kako se možete osvježiti na sve četiri rijeke u jednom danu.

Korana

Ova se rijeka nastavlja na Plitvička jezera i zanimljiva je jer nema izvor. Teče kroz kanjon, a smiruje se kod Karlovca gdje je i najljepša za kupanje. Većina Karlovčana se okuplja na popularnom gradskom Foginovom kupalištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Ivanov (@markivanov_official)

Najbolje lokacije za kupanje na Korani

Gradsko kupalište u Karlovcu, Gradsko kupalište Slunj, Kupalište Korana u Rakovici, Kupalište na Korani u Bariloviću.

Kupa

Od svih rijeka, Kupa je najduža i izvire u središtu NP Risnjak. U nju utječu preostale tri karlovačke rijeke, a kod Ozlja ćete naći i lijepi smještaj ako odlučite prespavati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moriko Matsumushi (@dbk_photos)

Najbolje lokacije za kupanje na Kupi

Gradsko kupalište u Ozlju, Kupalište Brlog grad – Kamanje, Kupalište Bubnjarci – Žakanje, Kupalište Jurovo – Jurovski brod, Kupalište Prilišće, Letovanić, Stari Brod.

Dobra

Najduža je ponornica, a izvire u dva izvora u Gorskom kotaru; jedan kod Bukova vrha, a drugi kod Skrada. Ponire u samom središtu grada Ogulina, Đulinom ponoru te ponovo izvire u Gojaku, neposredno prije turbina HE Gojak. Dobra je za kupanje uz slapove u predivnim krajolicima Novigrada, Stativa, Lipe, Jarčeg polja, i Grduna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rozokolonaokolo (@rozaokic)

Najbolje lokacije za kupanje na Dobri

Kupalište Jarče polje, Kupalište Novigrad na Dobri, Kupalište Stative – krvavi mlin

Mrežnica

Ljepotica plavo-zelene boje vjerojatno je najpopularnija od ove četvorke, ali i kao takva privlači najviše ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siniša Slukan (@slukii)

Najbolje lokacije za kupanje na Mrežnici

Kupalište Mrežnički brig, Kupalište Donji Zvečaj, Kupalište Naselje Osor, Kupalište Galović selo, Kupalište Generalski Stol, Kupalište Mala Švarča, Kupalište Mihalić selo, Gradsko kupalište u Dugoj Resi, Kupalište Vrela Mrežnice – Primišljaj.

 

Foto: Croatia Full of Life Facebook