Ljeto je rezervirano za uživanje u prirodi i u laganoj, ali bogatoj i niskokaloričnoj prehrani koja će blagotvorno djelovati na probavu

Masnu i prženu hranu u ovo vrijeme je najbolje izbjegavati, baš kao i paljenje pećnice koja će nam dodatno zagrijati prostor u kojem boravimo. U nedostatku ideja što pripremiti kad želimo pojesti nešto lagano, a opet hranjivo, obratili smo se food blogerici Marie Wasler koja je za nas pripremila jedan recept za čiju vam je pripremu potrebno svega 20 minuta, a bazira se na slanutku koji je, osim svog laganog okusa, pogodan i za dijabetičare.

tjestenina s humusom by marie wasler

Sastojci

• humus od 250 g
• 1/2 -1 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala
• svježe povrće po izboru (ovdje: paprika, mladi luk, svježi chili, sušena rajčica)
• sol, papar
• veganski feta sir

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Odvojite 1 šalicu vode iz lonca u kojoj se kuhala tjestenina.
Pomiješajte humus s vodom od tjestenine — uvijek počnem s malo vode, a zatim dodam još dok ne dobijem željenu konzistenciju. Po potrebi u umak dodajte malo soli ili limunovog soka.
Kombinirajte tjesteninu s umakom i dodajte sirovo povrće.
Poslužite sa svježim paprom i veganskim feta sirom.

Ovaj članak originalno je objavljen na ljepotaizdravlje.hr