Zanatske pekarnice već su godinama sinonim za urbani gastro užitak: mjesta gdje kruh nije samo prehrambeni proizvod nego i rukotvorina, ritual i doživljaj. Dok Zagreb i veći gradovi vrve ovakvim konceptima, u ostatku Hrvatske artisan scena još uvijek tek traži svoje uporište. Zato nije mala stvar kad jedan otok, i to naš najveći, dobije svoj prvi pravi primjer takve kulture. Krk je, na radost svih gurmana, napokon stao uz bok gastronomski razvijenim destinacijama
Na samom šetalištu grada Krka, tik uz more, otvorila se Pier Bakery: mala, ali ambiciozna pekarnica koja nudi ono najbolje od svjetskih pekarskih trendova: sourdough, sporo fermentiranje, vrhunske sastojke i estetiku koja ide ruku pod ruku s okusom. No ovo nije još jedan copy-paste iz glavnoga grada jer iza Pier pekarnice stoji priča s dušom. Natalija Mrakovčić, chefica s impresivnim iskustvom, odlučila je znanje iz vrhunskih restorana pretočiti u nešto vlastito, i to baš ovdje, na otoku gdje je odrasla.
View this post on Instagram
Pier ne radi kompromise. Svaki kruh fermentiran je s pažnjom, kroasani su ručno motani i izrađeni od najboljeg francuskog maslaca, a recepture se mijese podjednako znanjem i strašću. Ponuda je istovremeno klasična i odvažna; uz bijeli sourdough i klasične baguette, tu je i kruh od heljde, rogača, mliječni kruh s fermentiranom mlaćenicom te svakodnevne varijante lisnatih slastica koje izgledaju kao da su stigle iz pariške vitrine.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Ovim otvorenjem, Pier Bakery podario je otoku Krku jedan novi identitet, onaj u kojem se kvaliteta, tradicija i suvremeni trendovi stapaju u jedan savršen zalogaj. Iskreno, bilo je i vrijeme!
View this post on Instagram
View this post on Instagram