Tjedan mode u New Yorku podsjetio nas je i na mnogima omiljeni proljetni odjevni komad – kožnu jaknu. Čini se da će itekako biti u trendu i na proljeće 2020.

Kožna jakna u novoj sezoni neće biti samo crna, kratka i jednostavna. Ona je poprimila niz novih krojeva i boja te se nameće kao jedan od najpoželjnijih komada, ali daleko od klasike na koju smo navikli. Ako u novoj sezoni želite biti korak ispred, budite spremni za poglede!

Kada pričamo o kožnoj jakni u nekom ‘fashion forward’ smislu, ona je sve samo ne obična. Za vau dojam na proljeće se povedite za nekoliko modnih pravila kada se radi o ovom vječnom komadu. Prvo pravilo svakako je ‘oversized’. Zato zavirite u vintage dućane i bakin ormar za neki retro stil iz sedamdesetih. Drugi prijedlog je da potražite model koji se veže u struku, kraćeg ili jako dugog kroja. U oba slučaja ostvarili ste novi i svježi street style look. Osim toga, odmakom od crne također ćete se izdvojiti iz gomile. Tu su zagasito crvena, maslinasto zelena, životinjski uzorci i vintage smeđa. Evo kako to izgleda na ulicama modnih prijestolnica.

Foto: Getty Images