Istra se već odavno profilirala kao jedna od najuzbudljivijih gastro regija Hrvatske. Ovaj predivan poluotok spaja najbolje od dvaju svjetova; mediteransku svježinu mora i maslinika s bogatstvom okusa unutrašnjosti. Upravo ta raznolikost čini istarsku kuhinju toliko posebnom, od vrhunskih fine dining adresa pa sve do šarmantnih, obiteljskih konoba skrivenih među brežuljcima

No iako je ponuda sve raznolikija, najbolja mjesta često ostaju ona najklasičnija; gdje se hrana priprema srcem, a recepti prenose generacijama. Upravo je takva i Konoba Danijeli, smještena u malenom istarskom selu Danijeli pokraj Kringe. Ovo je mjesto koje možda nećete pronaći na svakom “Instagram popisu”, ali jednom kad ga otkrijete, zasigurno ćete mu se vraćati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slađana Ostić (@slakipalaki)

Naime, Konoba Danijeli njeguje sve ono što od konobe i očekujemo: osjećaj domaće atmosfere, topline i okusa koji se pamti. U ponudi su raznovrsna jela, domaći kruh koji miriše na kilometre, pljukanci koji dolaze u kombinacijama s lokalnim namirnicama, istarske maneštre, ali i zalogaji poput carpaccia od boškarina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konoba Danijeli (@konobadanijeli)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konoba Danijeli (@konobadanijeli)

Isto tako, posebnu čar ovome mjestu daje autentičan, rustikalan ambijent. Prirodan kamen, drvo i topli detalji stvaraju ugodnu, gotovo kućnu atmosferu u kojoj nema pretencioznosti te je sve podređeno osjećaju dobrodošlice i opuštenosti.

Stoga, planirate li istražiti unutrašnjost Istre i uživati u vrhunskoj gastronomi, Konobu Danijeli obavezno stavite na popis!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konoba Danijeli (@konobadanijeli)

Foto: Instagram/@konobadanijeli