(Nutella Cheesecake, Instagram)

Ovaj fantastičan čokoladni desert možete pripremiti lako i brzo, ne treba vam pećnica niti priprema zahtjeva veliko kulinarsko predznanje. Treba vam malo dobre volje, i naravno sastojci za pripremu.

Sastojci:
250 g mljevenih keksa (npr. Plazma keksi)
100 g maslaca
3/4 šalice prženih lješnjaka
400 g Nutelle
500 g krem sira
80 g šećera u prahu
Priprema:
Lješnjake popržite i usitnite, a maslac ostavite da se malo omekša na sobnoj temperaturi. Spojite mljevene kekse s jednom žlicom Nutelle, prženim lješnjacima te dodajte omekšali maslac u smjesu. Jedan dio mljevenih lješnjaka ostavite sa strane za ukrašavanje torte. Kada se smjesa dobro sjedinila, prebacite je u kalup koji ste prije obložili papirom za pečenje, dobro ju poravnajte i utisnite te ostavite u hladnjak kako bi se stisnula.
Ostatak Nutelle mikserom pomiješajte s krem sirom i šećerom, kako bi dobili homogenu smjesu. Smjesu zatim rasporedite po podlozi od mljevenih keksi, poravnajte i ukrasite preostalim lješnjacima. Vratite tortu u hladnjak na minimalno 3 do 4 sata kako bi se dobro stisnula, i vaša torta je spremna za posluživanje.