
Kad je vani sunce, unutra želimo provesti što manje vremena, a to znači da biramo jednostavne recepte za ručak. Tako smo ovog vikenda odlučili pripremiti svima dragu talijansku deliciju koja je gotova u trenu, a uvijek iznova osvoji okusom
Fettuccine Alfredo jedno je od najpoznatijih talijanskih jela, a osmislio ga je rimski kuhar Alfredo di Lelio. Njegov originalni recept sastojao se od samo tri sastojka – tjestenine, maslaca i parmezana, a tek kasnije, u američkoj verziji, dodani su vrhnje ili meso. No danas pripremamo upravo klasičnu verziju u kojoj se bogat i kremast umak stvara kombinacijom maslaca, sira i škrobne vode od kuhanja tjestenine.
U nastavku donosimo recept:
Sastojci:
- 250 g fettuccina
- 60 g maslaca
- 100 g svježe naribanog parmezana
- sol, papar i peršin
View this post on Instagram
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte u velikom loncu s blago posoljenom vodom prema uputama na pakiranju, a prije cijeđenja, sačuvajte jednu šalicu škrobne vode.
- Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi otopite maslac te ga začinite solju i paprom.
- Zatim tjesteninu dodajte u tavu u kojoj ste otopili maslac i podlijte vodom koju ste prethodno odvojili te dodajte parmezan.
- Sve zajedno dobro promiješajte tako da se spoji.
- Poslužite dok je toplo i posipajte peršin za dekoraciju.
Dobar tek!
Foto: Unsplash, Instagram