Kad je vani sunce, unutra želimo provesti što manje vremena, a to znači da biramo jednostavne recepte za ručak. Tako smo ovog vikenda odlučili pripremiti svima dragu talijansku deliciju koja je gotova u trenu, a uvijek iznova osvoji okusom

Fettuccine Alfredo jedno je od najpoznatijih talijanskih jela, a osmislio ga je rimski kuhar Alfredo di Lelio. Njegov originalni recept sastojao se od samo tri sastojka – tjestenine, maslaca i parmezana, a tek kasnije, u američkoj verziji, dodani su vrhnje ili meso. No danas pripremamo upravo klasičnu verziju u kojoj se bogat i kremast umak stvara kombinacijom maslaca, sira i škrobne vode od kuhanja tjestenine.

U nastavku donosimo recept:

Sastojci:

  • 250 g fettuccina
  • 60 g maslaca
  • 100 g svježe naribanog parmezana
  • sol, papar i peršin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ari (@aripastaclub)

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte u velikom loncu s blago posoljenom vodom prema uputama na pakiranju, a prije cijeđenja, sačuvajte jednu šalicu škrobne vode.
  2. Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi otopite maslac te ga začinite solju i paprom.
  3. Zatim tjesteninu dodajte u tavu u kojoj ste otopili maslac i podlijte vodom koju ste prethodno odvojili te dodajte parmezan.
  4. Sve zajedno dobro promiješajte tako da se spoji.
  5. Poslužite dok je toplo i posipajte peršin za dekoraciju.

Dobar tek!

Foto: Unsplash, Instagram